F1 Nieuws

Helmut Marko komt met veelzeggend bericht over vete met Christian Horner

Helmut Marko komt met veelzeggend bericht over vete met Christian Horner
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko komt met veelzeggend bericht over vete met Christian Horner

Helmut Marko komt met veelzeggend bericht over vete met Christian Horner
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-topman Helmut Marko heeft in gesprek met het Oostenrijkse medium Kronen Zeitung laten weten dat de strijdbijl met Christian Horner is begraven. Er is dus geen sprake meer van een vete tussen de twee kopstukken, zo laat Marko optekenen.

Nog voordat de Red Bull-bolide van dit seizoen, de RB20, wereldkundig werd gemaakt, was er al een hoop te doen over het Oostenrijkse team. Red Bull-teambaas Horner was namelijk onderwerp van gesprek vanwege een intern onderzoek na een klacht over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Uiteindelijk werd Horner vrijgesproken in dat onderzoek, maar de rust keerde daarna lange tijd niet terug bij Red Bull. Meerdere kopstukken binnen de Red Bull-organisatie spraken zich namelijk uit tegen de positie van Horner en wilden dat de Britse teambaas zijn functie zou neerleggen.

Tweekampenoorlog

Dat deed Horner echter niet en vrij snel daarna werd duidelijk waarom. Horner heeft namelijk de steun van de Thaise grootaandeelhouder van Red Bull, Chalerm Yoovidhya. Hij heeft 51% van de Red Bull-aandelen in handen en heeft het dus more or less voor het zeggen binnen de Oostenrijkse renstal.

Recht tegenover Horner en Yoovidhya stond de Oostenrijkse kant van Red Bull, ook wel het Verstappen-kamp genoemd. Daarin zitten de beide Verstappens, Marko en de Oostenrijkse kant van Red Bull.

Wapenstilstand met Horner

Inmiddels lijkt er echter al langere tijd een soort wapenstilstand te zijn afgekondigd tussen de beide kampen. Red Bull moet zich immers op andere zaken focussen dan elkaar proberen de tent uit te vechten. Ook Marko heeft dat ingezien en hij heeft dan ook een staakt-het-vuren afgesproken met Horner.

"We hebben een wapenstilstand gesloten. We zullen al onze krachten bundelen (om te concurreren met rivalen, red.). Zelfs als we niet langer superieur zijn, willen we winnen. We zullen het maximale eruit halen en kijken naar de wereldtitel", aldus Marko tijdens een interview met Kronen Zeitung.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties