F1 Nieuws

Helmut Marko ziet groot probleem ontstaan voor Max Verstappen door crash Sergio Pérez

Helmut Marko ziet groot probleem ontstaan voor Max Verstappen door crash Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko ziet groot probleem ontstaan voor Max Verstappen door crash Sergio Pérez

Helmut Marko ziet groot probleem ontstaan voor Max Verstappen door crash Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko heeft in gesprek met Motorsport-Magazin teruggeblikt op de crash van Sergio Pérez in de openingsronde van de Grand Prix van Monaco. Volgens Marko heeft de crash van de Mexicaan mogelijk grote gevolgen voor het restant van het 2024-seizoen.

Het raceweekend in Monaco was er voor Red Bull eentje om snel te vergeten, in meerdere opzichten. De RB20 kwam namelijk snelheid tekort op teams als Ferrari en McLaren en daardoor moesten Pérez en Red Bull-teamgenoot Max Verstappen het doen met een achttiende en zesde stek in de kwalificatie.

Tijdens de race van een dag later zou de misère van Red Bull alleen maar groter worden, want de race van Pérez was al na slechts 150 meter voorbij. Verstappen kwam daarentegen niet verder dan een zesde plaats en dus reist Red Bull met slechts acht punten meer af naar Montreal. Daar wordt over iets minder dan twee weken de Grand Prix van Canada wordt verreden.

"Gehandicapt" Red Bull

Met name de hevige crash van Pérez zorgt voor grote kopzorgen bij Red Bull, want volgens Marko heeft de crash alleen al voor maar liefst 2,5 tot 3 miljoen euro aan schade gezorgd. De Oostenrijkse oud-coureur ziet hierdoor grote problemen voor Red Bull met het oog op het budgetplafond.

"We weten nog niet hoe de versnellingsbak er precies aan toe is", trapt Marko af, doelend op de marge van een half miljoen. "Dat geld raakt ons, want we moeten continu overwegen of we een update wel of niet gaan doorvoeren. In die overweging missen we nu dus 3 miljoen", gaat Marko verder.

"In het ergste geval houdt de crash in dat we nu minder updates kunnen doorvoeren. Als we dus een tandje bij willen zetten vanwege sprongen van die teams (McLaren en Ferrari, red.), dan zijn we daarin gehandicapt", gaat de adviseur van de formatie uit Milton Keynes verder.

Problemen in Canada

Zoals al eerder besproken wordt er over iets minder dan twee weken geracet op het circuit van Montreal. Volgens Marko moet Red Bull oppassen op die baan, aangezien de muren, net zoals in Monaco, dichtbij zijn. Een fout zit dus in een klein hoekje, maar dat kan Red Bull zich niet veroorloven.

"Als er zich een nieuwe crash voordoet (in Canada, red.), dan hebben we simpelweg niet meer genoeg onderdelen over voor de beide auto's", aldus Marko.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties