F1 Nieuws

Hoofdsteward Formule 1: 'Verstappen en Hamilton gaan heel anders met elkaar om'

Hoofdsteward Formule 1: 'Verstappen en Hamilton gaan heel anders met elkaar om'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Hoofdsteward Formule 1: 'Verstappen en Hamilton gaan heel anders met elkaar om'

Hoofdsteward Formule 1: 'Verstappen en Hamilton gaan heel anders met elkaar om'
LAT Images/BSR Agency

Volgens Tim Mayer, hoofdsteward van de FIA, is er veel respect tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Waar de twee online nog weleens weggezet worden als aartsvijanden, kunnen ze het in werkelijkheid goed met elkaar vinden.

Dat laat de Amerikaan weten in de F1 Nation-podcast, waar hij samen met Damon Hill te gast is. De heren kijken terug op de Grand Prix van de Verenigde Staten waar Verstappen en Hamilton weer eens met elkaar konden 'racen' sinds lange tijd. Dit zorgde online direct voor spanningen.

Het kampioenschap in 2021 heeft ervoor gezorgd dat zowel de fans van Max Verstappen als van Lewis Hamilton erg fel reageren op elkaar en er wordt door veel mensen gedacht dat de coureurs onderling ook een gespannen relatie hebben. Maar volgens Tim Mayer is hier niks van waar.

Als hoofdsteward van de FIA maakt hij Verstappen en Hamilton vaak mee in de ruimte waar de stewards vergaderen en daar krijgt hij mee dat de twee onwijs veel respect voor elkaar hebben. Zeker sinds Verstappen een wereldkampioenschap heeft gewonnen heeft hij erg veel respect vergaard bij Hamilton, merkt Mayer op.

"Ik kan vertellen, dat als wij in de stewardsroom twee wereldkampioenen hebben, dat het onderlinge respect enorm is. Ze gaan heel anders met elkaar om dan als zij met iemand bij de stewards komen die nieuw is of als twee coureurs die nieuw zijn. Het spel tussen die twee [Verstappen en Hamilton] is totaal anders", citeert Motorsport.com de Amerikaan.

Liefde voor de sport

Volgens Mayer is er vooral één ding wat Hamilton en Verstappen samen brengt: de liefde voor de Formule 1. Zowel Max als Lewis is verliefd op de sport en ze doen er alles aan om de beste te zijn in de koningsklasse. Dat zorgt ervoor dat ze elkaar willen verslaan, maar ook dat ze elkaar respecteren.

"Ze moeten de waarheid naar elkaar uitspreken. Ze kunnen misschien een nieuwkomer nog misleiden, maar als je een drievoudig wereldkampioen bent, dan laat je dat niet gebeuren. Het is daarom voor ons als stewards heel anders. Je zag het ook al bij de persconferentie. Je zag dat deze jongens de liefde voor de sport hebben en dat laten ze elk weekend weer zien."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties