F1 Nieuws

Lando Norris rekent af met criticasters in Miami: 'Ze twijfelden aan mij'

Lando Norris rekent af met criticasters in Miami: 'Ze twijfelden aan mij'
BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris rekent af met criticasters in Miami: 'Ze twijfelden aan mij'

Lando Norris rekent af met criticasters in Miami: 'Ze twijfelden aan mij'
BSR Agency

Veel fans hadden niet verwacht dat deze dag ooit nog zou komen, maar Lando Norris heeft een race gewonnen in de Formule 1! De Brit, die in sommige fankringen ook wel bekend stond als 'Lando Nowins', wist in Miami zijn eerste zege uit zijn F1-carrière te behalen. Dit deed hij door Max Verstappen achter zich te houden.

Het leek er lange tijd op alsof Norris ook in Miami zijn meerdere moest erkennen in Verstappen, aangezien hij op de vierde plek lag, terwijl Verstappen tien seconden voor hem reed. Maar na een pitstop van de Nederlander viel de safety car perfect voor Norris. Tel daarbij op dat de safety car de verkeerde coureur tegenhield bij het oprijden van de baan - wat ervoor zorgde dat Norris twintig seconden uitliep op Verstappen - en je hebt een ideaal scenario voor Norris.

Maar dat hij wat geholpen werd door de safety car leek achteraf helemaal niet nodig te zijn geweest. Norris reed in 25 rondjes gemakkelijk weg bij Verstappen, die bijna acht seconden toe moest geven op de McLaren-coureur. Dit betekende dat Lando zijn eerste zege uit zijn F1-carrière behaalde, waar hij, uiteraard, erg trots op was.

"Dit werd tijd, hé? Fuck, sorry", lacht Norris tegenover Jenson Button in Miami. "Wat een race was dit. Dit zat er al een tijdje aan te komen. Eindelijk is het mij gelukt, dus ik ben geweldig blij voor het gehele team. Ik heb ze eindelijk kunnen terugbetalen. Het was een lange dag en een zware race, maar uiteindelijk eindig ik als eerste, dus ik voel mij fantastisch."

"We waren het gehele weekend al sterk. Ik wist op vrijdag al dat we goede snelheid hadden en we hadden vandaag ook nog eens de perfecte strategie. Ik moet dan ook iedereen bij McLaren bedanken. Daarnaast moet ik natuurlijk ook mijn vader en moeder bedanken", gaat Norris verder. Eerder liet hij op de boordradio al weten dat deze overwinning voor zijn oma was.

Norris rekent af met criticasters

Door zijn zege in Miami kunnen fans hem geen 'Lando Nowins' meer noemen, waar de McLaren-coureur maar wat blij mee is. Hij heeft eindelijk aangetoond dat hij wel degelijk goed genoeg is om voor de overwinningen te gaan.

"Ik ben gewoon geweldig trots. Mensen hadden hun twijfels, ze twijfelden aan mij. Dat komt omdat ik wat foutjes heb gemaakt in de vijf jaar dat ik hier rij. Maar vandaag konden we het allemaal aan elkaar knopen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties