F1 Nieuws

Lando Norris riskeert gridstraf in Silverstone na incident met Max Verstappen

Lando Norris riskeert gridstraf in Silverstone na incident met Max Verstappen
Antonin Vincent / DPPI / BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris riskeert gridstraf in Silverstone na incident met Max Verstappen

Lando Norris riskeert gridstraf in Silverstone na incident met Max Verstappen
Antonin Vincent / DPPI / BSR Agency

Volgens Viaplay-verslaggever Allard Kalff heeft Lando Norris mogelijk een groot probleem voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, welke volgende week op de planning staat. Op Circuit Silverstone probeert de McLaren-coureur een winst op eigen bodem te behalen, waarmee hij ook het gat in het kampioenschap naar Verstappen wil gaan dichten. In Oostenrijk liep de Limburger uit, maar daar ging wel een veelbesproken incident aan vooraf.

In de derde bocht op de Red Bull Ring kwamen Lando Norris en Max Verstappen samen, nadat er al meerdere 'bijna-touchés' tussen beide heren waren geweest. Telkens probeerde de McLaren-coureur een inhaalactie van heel ver weg te plegen in die bocht, terwijl Verstappen iedere keer op het allerlaatste moment de deur dichtgooide in het gezicht van Norris. Dit heeft ervoor gezorgd dat de vriendschap tussen beiden op het spel staat.

Door dit incident viel Verstappen terug naar de vijfde plaats, waar hij ook eindigde na zijn tien seconden straf, terwijl Norris uitviel. En dit kan nog weleens een groot probleem zijn voor de Brit. Vlak voor zijn uitvalbeurt kreeg Norris namelijk te horen dat hij een vijf seconden straf aan zijn broek had hangen, wegens het overschrijden van de track limits.

Norris was vier keer buiten de witte lijnen gegaan in zijn gevecht met Verstappen, waardoor de stewards hem een vijf seconden straf gaven. Maar - en hier zit het probleem - Norris viel uit vóór de McLaren-coureur deze straf uit heeft gezeten tijdens de race. Dat zou betekenen dat deze automatisch overgeheveld wordt naar de volgende Grand Prix, in dit geval de race op Silverstone.

Kalff wijst Norris en McLaren op mogelijke gridstraf

Aangezien Norris nu geen 'nadeel' heeft gehad van zijn overtreding, wordt een niet uitgevoerde tijdstraf normaliter gezien als een gridstraf voor het volgende raceweekend. In Silverstone zou hij dan wellicht drie plaatsen naar achteren gezet worden, zo deelt Kalff mede op zijn X. Echter zit hier nog wel een 'maar' aan.

Als Norris door de FIA wordt geclassificeerd, dan wordt de tijdstraf aan het einde van zijn tijd bijgeteld en zou hij géén straf krijgen voor de race in Engeland. Vindt de FIA dat Norris niet genoeg rondes heeft gereden om geclassificeerd te worden, dan zal dit wel het geval zijn...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties