F1 Nieuws

Lewis Hamilton gelooft in comeback door terugkeer Allison: 'Gaat geweldig worden'

Lewis Hamilton gelooft in comeback door terugkeer Allison: 'Gaat geweldig worden'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton gelooft in comeback door terugkeer Allison: 'Gaat geweldig worden'

Lewis Hamilton gelooft in comeback door terugkeer Allison: 'Gaat geweldig worden'
Mercedes F1 Media

James Allison is terug als technisch directeur bij het Formule 1-team van Mercedes. De ontwerper was sinds midden 2021 de CTO van het Duitse team, maar zonder zijn leiding ging het helemaal mis in Brackley.

In 2022 en 2023 werd er een auto afgeleverd waarmee Lewis Hamilton en George Russell niet konden vechten om overwinningen, laat staan een kampioenschap. Deze auto's werden ontwikkeld door het team van Mike Elliott, de vervanger van Allison.

Aan het begin van deze maand liet Elliott aan Toto Wolff weten dat hij zichzelf niet geschikt vond als technisch directeur en liever Allison op die positie had zitten. Volgens de Brit zou dit de resultaten van het team verbeteren. Wolff was het daarmee eens en wisselde de posities om: Elliott werd CTO, terwijl Allison terugkeerde als technisch directeur.

Lewis Hamilton is maar wat blij dat deze verandering gemaakt is, aangezien hij ontzettend veel vertrouwen heeft in de kwaliteiten van Allison, die in het verleden meerdere dominante Mercedes-bolides gebouwd heeft.

"James heeft altijd deel uitgemaakt van het team, uiteraard was hij een beetje gericht op een ander gebied", begint Hamilton tegen Sky Sports in Azerbeidzjan.

'Geweldig voor het team'

Volgens Hamilton gaat Allison ervoor zorgen dat Mercedes weer terugkeert waar het hoort: aan de top van het Formule 1-veld.

"Hij heeft duidelijk veel ervaring. Dus ik denk dat het geweldig is voor het team. Vooral met alle dingen die we willen bereiken, niet alleen op de baan maar ook daarbuiten, denk ik dat het goed zal zijn. James is enorm competitief. Hij heeft geweldige ervaring in de positie waarin hij zit, hij is echt geweldig in het nemen van scherpe en sterke beslissingen", zo gaat Hamilton verder.

Ook de ervaring die Allison heeft opgebouwd in de F1, o.a. als technisch directeur bij Mercedes en als hoofdontwerper bij Ferrari in het verleden, gaat het team enorm helpen.

"Alleen al de ervaring die hij heeft... Hij heeft geweldig veel ervaring opgebouwd bij Ferrari, hij heeft gewerkt met geweldige coureurs en geweldige teams. Hij is gewoon erg toegankelijk en echt geweldig in het samenbrengen van mensen en zeggen: 'Dit is de richting die we opgaan'", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties