F1 Nieuws

Lewis Hamilton ziet terugkerend Mercedes-probleem: fans spreken van sabotage

Lewis Hamilton ziet terugkerend Mercedes-probleem: fans spreken van sabotage
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton ziet terugkerend Mercedes-probleem: fans spreken van sabotage

Lewis Hamilton ziet terugkerend Mercedes-probleem: fans spreken van sabotage
Mercedes F1 Media

Mercedes-coureur Lewis Hamilton wist tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada de zevende tijd te klokken. Voor de camera van Sky Sports geeft de zevenvoudig kampioen hoe zijn snelheid ineens drastisch verdween. Online spreken fans echter van sabotage vanuit Mercedes.

Hamilton was al het gehele weekend snel in Montreal. De derde en laatste vrije training sloot de Brit zelfs af als snelste met een voorsprong van zo'n drie tienden van een seconde.

Die vorm zette de Brit voort in het eerste en tweede gedeelte van de kwalificatie, maar in zijn laatste vliegende ronde in Q3 was zijn snelheid nergens meer te bekennen. Uiteindelijk kwam Hamilton niet verder dan P7, terwijl Mercedes-teamgenoot George Russell pole position klokte.

Hamilton ziet probleem bij Mercedes

Volgens Hamilton heeft het te maken met een terugkerend Mercedes-probleem. "De auto voelde al het hele weekend goed aan. De omstandigheden waren perfect, maar om de een of andere reden werkten mijn banden niet. Ik had gewoon geen grip", begint de Britse coureur.

"Ik had in de derde vrije training nog een voorsprong van een halve seconde, maar ineens was die weg. De grip verdwijnt gewoon bij mij. In de derde vrije training had ik nog genoeg snelheid, maar dan begin ik aan de kwalificatie en werken mijn banden gewoon niet", aldus Hamilton.

Sprake van sabotage?

Hamilton schrijft zijn mindere kwalificatie dus toe aan weinig grip en niet-werkende Pirelli-banden. Online zijn enkele Mercedes- en Hamilton-fans echter van mening dat er sprake is van vuil spel. Ineens was de snelheid van Hamilton namelijk weg en kon Russell pole position klokken. Een vreemd iets volgens enkele fans.

"Volgend jaar zal alles duidelijk worden", zegt een fan, doelend op de Ferrari-transfer van Hamilton in 2025. "Mercedes is volledig in staat om Lewis vreselijk te behandelen, maak die fout niet", vult een andere fan aan.

"Jacques Villeneuve zei op Sky dat Toto erop gebrand is om te bewijzen dat Antonelli de volgende beste is en dat het een ego-kwestie is. Toto heeft niet verteerd dat Lewis voor de rode auto heeft getekend terwijl hij ook moet laten zien dat George Russell het team kan leiden. Voor zijn ego is Toto tot alles in staat", gaat een andere fan verder.

"Hamilton zinspeelt ergens op. Ik zou niet weten wat, maar er klopt iets niet, want iedereen die zich herinnert wie deze man is en wat hij heeft gedaan in deze sport, weet dat zijn snelheid niet zomaar verdwijnt als het erop aankomt", aldus enkele opmerkingen op social media na de pole position van Russell on Montreal.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties