F1 Nieuws

Max Verstappen bijzonder kritisch op Red Bull: 'Hier hamer ik al langer op'

Max Verstappen bijzonder kritisch op Red Bull: 'Hier hamer ik al langer op'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen bijzonder kritisch op Red Bull: 'Hier hamer ik al langer op'

Max Verstappen bijzonder kritisch op Red Bull: 'Hier hamer ik al langer op'
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen heeft zich in gesprek met De Telegraaf bijzonder kritisch uitgelaten over zijn werkgever. Volgens Verstappen is het zaak dat Red Bull snel grote stappen vooruit zet, want de dominantie van vorig seizoen is "volledig verdwenen".

Voor Red Bull begon het 2024-seizoen waar het 2023-seizoen eindigde, namelijk met een winnende Verstappen. Vanaf de Grand Prix van Miami kwam daar echter verandering in toen McLaren-coureur Lando Norris de Grand Prix op zijn naam wist te schrijven.

Een race later, in het Noord-Italiaanse Imola, was het weer Verstappen die op de bovenste trede van het podium stond. Echter, de voorsprong op nummer twee Norris bedroeg slechts zeven tienden van een seconde. In de straten van Monaco zou Red Bull vervolgens nergens te bekennen zijn en waren het McLaren en Ferrari die de boventoon voerden.

In Canada won Verstappen de Grand Prix, maar was het opnieuw McLaren dat over de snelste auto beschikte. Tijdens de pole position van gisteren zette die trend zich voort en was het Norris die zijn McLaren-bolide met een voorsprong van twintig duizendsten voor die van Verstappen zette.

Verstappen kritisch op Red Bull

Ook Verstappen ziet in dat McLaren langszij aan het komen is bij Red Bull. In gesprek met De Telegraaf gaat de Limburger verder in op de inmiddels verdwenen dominantie van zijn team in de Formule 1. Ook maant de Nederlander Red Bull tot actie.

"McLaren is de laatste paar weken heel erg sterk. Ik hamer al de hele tijd op het feit dat we met meer performance moeten komen. Dat weet iedereen ook, want het is duidelijk dat de teams om ons heen met meer performance op de proppen komen dan wij. Uiteindelijk doet McLaren het beter dan wij, anders staan ze niet voor ons. Wij verbeteren ons ook wel natuurlijk, maar niet genoeg", trapt Verstappen af.

"De dominantie van vorig jaar is volledig verdwenen. Toen (in 2023, red.) was er niet veel aan de hand en hadden we het na een of twee mindere races wel weer onder controle. Nu is het voor ons belangrijk om stappen te blijven zetten zodat we kunnen blijven winnen. Of dat snel gaat gebeuren? ik hoop van wel, want de rest zet grotere stappen dan wij", gaat de Red Bull-coureur verder.

"Als team zijnde doen we het qua uitvoering in de kwalificatie en race altijd wel goed, maar we komen gewoonweg snelheid tekort. Dat is al een aantal weken het geval", aldus Verstappen, die duidelijk de noodklok luidt bij Red Bull.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties