F1 Nieuws

Max Verstappen doet boekje open over opvoeding door Jos: 'Hij dacht dat ik lui was'

Max Verstappen doet boekje open over opvoeding door Jos: 'Hij dacht dat ik lui was'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen doet boekje open over opvoeding door Jos: 'Hij dacht dat ik lui was'

Max Verstappen doet boekje open over opvoeding door Jos: 'Hij dacht dat ik lui was'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft in gesprek met het Amerikaanse magazine TIME een boekje open gedaan over de opvoeding die hij van vader Jos kreeg. Al op jonge leeftijd moest Verstappen junior dingen laten om het plan van Verstappen senior te laten slagen.

Inmiddels is Verstappen drievoudig wereldkampioen in de Formule 1. Daarnaast heeft Verstappen 52 overwinningen en 96 podiumplaatsen bij elkaar gereden. Dat is al een stuk meer dan waar de beide Verstappens op hadden gehoopt. Het doel was namelijk al van kinds af aan om minimaal één keer wereldkampioen in de Formule 1 te worden.

Kritiek

Momenteel bekritiseert iedereen Verstappens dominantie, maar wanneer men het verhaal van de Nederlander en zijn vader kent, dan is het ineens logisch dat Verstappen zich niets van alle kritiek over zijn dominantie aantrekt. Hij heeft er immers keihard voor moeten werken en veel dingen voor moeten laten als kind zijnde. Dat terwijl leeftijdsgenootjes toen wel konden genieten van het kind zijn.

"Vanaf een jonge leeftijd zag ik hoe andere kinderen buiten aan het rondrennen waren en niet echt nadachten over hun toekomst. Mijn vader had echter een plan en daar moest ik mij aan houden", begint Verstappen in gesprek met TIME. De Red Bull-coureur doelt op de lange reizen die hij samen met vader Jos maakte om deel te kunnen nemen aan kartraces door heel Europa.

Ruzies

Tijdens die 'ritjes' liepen de gemoederen soms hoog op tussen Verstappen en zijn vader. "Soms dacht hij dat ik een beetje lui was. Natuurlijk heb ik daar met mijn vader vaak discussies over gehad." Een van de meest bekende voorbeelden is de ruzie tussen de beide Verstappens waarbij senior een opmerkelijke beslissing maakte. "Hij wilde praten, maar dat wilde ik niet. Ik zei daarom dat als hij zich niet stil kon houden, ik hem eruit zou zetten."

Verstappen senior doelt hiermee op het inmiddels welbekende verhaal waarin hij zijn zoon na een mindere race achterliet op een tankstation in Italië. Later kwam Verstappen senior zijn zoon weer ophalen. Er zijn echter meerdere soortgelijke verhalen. Volgens Verstappen senior heeft hij zijn zoon, ondanks alle verhalen die de ronde doen, maar een keer een tik verkocht, op zijn helm welteverstaan. "Dat had hij nodig", aldus de Nederlander.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties