F1 Nieuws

Max Verstappen heeft belangrijk bericht voor Red Bull na problemen in Canada

Max Verstappen heeft belangrijk bericht voor Red Bull na problemen in Canada
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft belangrijk bericht voor Red Bull na problemen in Canada

Max Verstappen heeft belangrijk bericht voor Red Bull na problemen in Canada
Red Bull Content Pool

Tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada liep het niet allemaal soepel voor Red Bull Racing. Nadat het Oostenrijkse team eerder op de dag een compleet nieuwe krachtbron voor Max Verstappen had geïnstalleerd, moest hij een groot deel van VT2 vanuit de garage toekijken, omdat zijn motor het begaf. Een probleem met zijn ERS was de reden voor het gebrek aan rondjes voor Verstappen.

Na de problemen voor Red Bull in Miami, Imola en Monaco hoopte het team dat ze in Canada een probleemloos weekend tegemoet zouden gaan, maar dat bleek op de eerste dag al teveel gevraagd te zijn. De RB20 van Max Verstappen kon maar weinig rondjes rijden, wegens een elektrisch defect aan zijn auto, waardoor de monteurs op een gegeven moment een menselijk schild maakten rondom zijn bolide, om de geheimen van de RB20 te beschermen.

Maar het is nog maar de vraag of de andere teams überhaupt nog geïnteresseerd zijn in de geheimen van Red Bull, aangezien het lijkt of het Oostenrijkse team de laatste weken alleen maar stappen achteruit aan het zetten is. Ook in Canada ging het weer mis, wat leidde tot frustratie bij Max Verstappen. De Nederlander meldde zich voor de camera van F1TV, waarin hij Red Bull een duidelijke boodschap mee gaf: zorg dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost!

"Ik had graag meer ronden gereden. Anderen hebben nu meer ronden gereden in het natte en in het droge. Ze vermoedden een probleem met de elektronica, dus zeiden ze dat ik terug moest komen naar de pits. Ze kijken er nu naar. Ik ben nog niet terug geweest naar de garage, maar ik weet zeker dat ze erachter komen wat het is", begint Verstappen.

Gridstraffen?

De reden dat de Nederlander wil dat het probleem opgespoord en opgelost gaat worden, is omdat het anders gevolgen zou kunnen hebben voor de rest van het seizoen. Mocht zijn ERS-systeem niet meer te herstellen zijn, kan dit ervoor zorgen dat hij gridstraffen moet nemen in de komende races.

"Het is belangrijker om uit te zoeken wat er echt gebeurd is en wat het betekent voor dit weekend en de rest van het seizoen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties