F1 Nieuws

Max Verstappen keert niet terug naar Nederland: 'Zijn wel dingen die ik mis'

Max Verstappen keert niet terug naar Nederland: 'Zijn wel dingen die ik mis'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen keert niet terug naar Nederland: 'Zijn wel dingen die ik mis'

Max Verstappen keert niet terug naar Nederland: 'Zijn wel dingen die ik mis'
Red Bull Content Pool

Voor wie hoopt dat Max Verstappen na zijn Formule 1-carrière zijn of haar buurman wordt in Nederland of België, heeft pech. De tweevoudig wereldkampioen heeft namelijk aangegeven dat hij niet terug zal keren naar de landen waar hij is opgegroeid.

Als Verstappen met pensioen gaat en het drukke leventje van de Formule achter zich laat, zal hij gewoon in of rondom Monaco blijven wonen. Het weer in het zuiden van Europa en de anonimiteit die hij daar geniet zijn erg belangrijk voor Max, zo laat hij weten in gesprek met Formule 1 Magazine.

In Nederland is het weer vaak minder en daarnaast is Verstappen misschien wel de bekendste persoon van het land, waardoor hij overal herkent zal worden. Het is voor hem een reden om lekker aan de Côte d'Azur te blijven wonen, al mist hij bepaalde dingen wel aan Nederland.

"Nee, ik heb het heel erg naar mijn zin in Zuid-Frankrijk. Natuurlijk, er zijn bepaalde dingen die ik wel mis. Frites speciaal, de lokale keuken, haha. En natuurlijk mijn familie en vrienden. Maar aan de andere kant als ik klaar ben met racen heb ik sowieso meer tijd voor weekendjes en vakanties met vrienden en andere leuke dingen. Naar die vrije tijd kijk ik echt uit", aldus Verstappen.

Genoeg geweest

Het zal overigens ook niet zo zijn dat Verstappen pas over 20 jaar afscheid neemt van de Formule 1, zoals een coureur als Fernando Alonso wel gaat doen. De Spanjaard is inmiddels 42 jaar en heeft nog een contract voor twee seizoenen plus een extra seizoen als beide partijen met elkaar doorwillen.

Verstappen heeft aangegeven dat het op een gegeven moment wel klaar is, zeker nu de kalender zó vol is. 24 races per seizoen gaat hij niet nog 10 jaar volhouden. Hoogstwaarschijnlijk neemt hij na 2028, als zijn contract afloopt, afscheid van de sport.

"Ik heb altijd gezegd dat 24 raceweekends heel veel is. Het gaat niet alleen om de races, maar alles eromheen maakt het zwaar. Alle marketingactiviteiten, de simulatordagen, de persoonlijke sponsorverplichtingen. Eigenlijk heb je geen vrije dagen meer over."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties