F1 Nieuws

Max Verstappen koos strategie GP Abu Dhabi met een bijzondere reden

Max Verstappen koos strategie GP Abu Dhabi met een bijzondere reden
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen koos strategie GP Abu Dhabi met een bijzondere reden

Max Verstappen koos strategie GP Abu Dhabi met een bijzondere reden
Red Bull Content Pool

Max Verstappen hield tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi rekening met het feit dat hij een speciaal record op zijn naam kon schrijven. De Nederlander, die normaliter zegt zich niet bezig te houden met dit soort statistieken, wilde dit toch erg graag behalen.

Op het Yas Marina Circuit kon Max Verstappen de eerste coureur in de geschiedenis van de Formule 1 worden die meer dan duizend ronden aan de leiding had gelegen in één seizoen. Verstappen heeft, samen met race-engineer Gianpiero Lambiase, zijn strategie erop aangepast, zodat hij dit record zou binnenslepen in Abu Dhabi.

Normaliter heeft Verstappen niks met records, wat hij dit seizoen al meerdere keren heeft aangegeven, maar de mijlpaal van duizend ronden aan de leiding liggen in één seizoen kon de Limburger niet aan zich voorbij laten gaan. Tegenover RaceFans laat hij weten voor de race al te weten van de mogelijkheid op dit record, waarna hij in de race alles probeerde om zo lang mogelijk aan kop te rijden.

"Ik wist dat dit mogelijk was toen ik aan de race begon. Aan de kant van de strategie wilden we een plan bedenken om niet te vroeg naar binnen te hoeven", begint Verstappen.

De Red Bull-coureur had hierdoor wellicht niet het meest ideale plan voor de winst van de race, maar wist hiermee wel te zorgen dat hij het record in handen kreeg aan het einde van de GP: "We waren gewoon aan het wachten totdat de anderen naar binnen zouden gaan. We wisten dat dit niet de snelste strategie was, maar ik wilde vooraan blijven rijden om meer ronden aan de leiding te liggen."

Lambiase wist van plan

Niet alleen Max Verstappen had het idee in zijn hoofd om de duizend ronden aan de leiding aan te tikken. Ook race-engineer Gianpiero Lambiase wist van dit plan en zorgde er aan de pitmuur voor dat de strategische afdeling Max niet te snel naar binnen haalde.

"Hij [Lambiase] wist ervan, dus hij zorgde ervoor dat ze mij niet te vroeg lieten stoppen. De banden voelden nog oké, niet geweldig, maar goed genoeg om nog een paar rondjes door te gaan."

Uiteindelijk wist Verstappen het seizoen af te sluiten met 1003 ronden aan de leiding, waarmee hij de eerste coureur is die deze grens weet te passeren.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties