F1 Nieuws

Max Verstappen krijgt bezoek van Christian Horner tijdens shakedown op Silverstone

Max Verstappen krijgt bezoek van Christian Horner tijdens shakedown op Silverstone
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen krijgt bezoek van Christian Horner tijdens shakedown op Silverstone

Max Verstappen krijgt bezoek van Christian Horner tijdens shakedown op Silverstone
Red Bull Content Pool

Christian Horner is onderwerp van een intern onderzoek vanuit Red Bull GmbH, het moederbedrijf van raceteam Red Bull Racing. Er ligt een beschuldiging tegen Horner, van grensoverschrijdend gedrag, waar een gespecialiseerde en onafhankelijke advocaat inmiddels onderzoek over aan het doen is.

Afgelopen vrijdag werd Christian Horner urenlang ondervraagt door deze advocaat, op een geheime locatie in Londen. De CEO en teambaas van Red Bull Racing mocht zich in dat gesprek verdedigen, nadat er een aanklacht tegen hem op het bureau van Mark Mateschitz [grootste aandeelhouder Red Bull] beland was. Er zijn allerlei geruchten over Horner naar buiten gekomen, maar een uitslag van het onderzoek is er nog niet.

Maandag kwam het Duitse F1-Insider nog met het nieuws dat Horner drie belangrijke personen binnen Red Bull Racing tegen zichzelf in het harnas gewerkt zou hebben. Adrian Newey, Max Verstappen én Helmut Marko zouden klaar zijn met de Brit. De oorzaak van de breuk was niet duidelijk, maar F1-Insider meldde dat de relatie tussen de partijen al drie jaar lang aan het verslechteren was. Des te opvallender is het nieuws dat Horner op dinsdag aanwezig was bij de shakedown van de RB20.

RB20 getest in bijzijn van Horner

Op dinsdagochtend mocht Max Verstappen voor het eerst de baan op met de RB20, zijn auto voor aankomend seizoen. Naast Verstappen zijn daar natuurlijk ook ingenieurs en monteurs aanwezig, maar er was nog een opvallende gast: Christian Horner. Volgens De Telegraaf was de teambaas en CEO van Red Bull Racing gewoon op Silverstone om de shakedown bij te wonen en is hij van plan om donderdag ook aanwezig te zijn bij de onthulling van de RB20 aan het grote publiek.

Tijdens een grote 'launch' in de Red Bull-fabriek in Milton Keynes wil Horner zijn opwachting maken, wellicht om nogmaals aan te tonen dat hij onschuldig is, iets wat hij al sinds het begin van dit onderzoek aangeeft. De uitslag van dat onderzoek zal overigens nog wel even op zich laten wachten. Volgens Erik van Haren, de journalist die als eerste wist te melden dat er überhaupt een onderzoek liep, kan het weken duren voor het is afgerond. Tot die tijd blijft Horner aan als teambaas en CEO van het Formule 1-team.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties