F1 Nieuws

Max Verstappen wijst het moment aan waarop hij moeilijker motivatie zal vinden

Max Verstappen wijst het moment aan waarop hij moeilijker motivatie zal vinden
F1 Nieuws

Max Verstappen wijst het moment aan waarop hij moeilijker motivatie zal vinden

Max Verstappen wijst het moment aan waarop hij moeilijker motivatie zal vinden

Wordt Max Verstappen niet moe van al dat winnen? Het is immers steeds hetzelfde liedje: start, race, podium. De Nederlander zelf laat echter weten dat hij altijd gemotiveerd zal blijven zolang hij beschikt over winnend materiaal. Mocht dat veranderen, dan zal ook zijn motivatie veranderen.

Verstappen wist afgelopen seizoen negentien races te winnen. Tijdens 21 van de 22 races stond de Limburger op het podium. Dat de Nederlander weet hoe winnen voelt, is dus een understatement. In andere sporten heeft dergelijk succes er wel eens voor gezorgd dat sporters minder gemotiveerd raakten naarmate de successen zich bleven opstapelen. Bij Verstappen is daar echter geen sprake van.

"Ik denk daar eerlijk gezegd niet zoveel over na. Je moet vooral niet gaan vergelijken met andere sporten, want iedere sport werkt net even anders. De Formule 1 is op zijn eigen manier uniek, maar ik houd van autoracen in het algemeen. Het is in de eerste plaats belangrijk om hier (in de Formule 1, red.) te zijn denk ik. Winnen is natuurlijk het mooiste wat er is in deze sport. Voor mij is dat de motivatie, weten dat overal waar je naartoe gaat er een grote kans op de overwinning is. Dat is natuurlijk een geweldig iets", begint de Nederlander.

Moeilijke opgave

Wanneer de mogelijkheid om te winnen er echter niet meer is, zal er volgens Verstappen wel het een en ander gaan veranderen. "Ik denk dat het (vinden van motivatie, red.) lastiger is als je in een winnende periode hebt gezeten en races winnen ineens niet meer tot de mogelijkheden hoort. Dan wordt het vinden van motivatie moeilijk. Op dat moment moet je op andere gebieden zorgen dat je motivatie vindt. Als je echter bovenaan staat, dan is het een stuk gemakkelijk (om motivatie te vinden, red.) dan wanneer je in het middenveld rijdt", aldus de 26-jarige Limburger.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties