F1 Nieuws

Max Verstappen wil af van Sergio Pérez: 'Hij wil een nieuwe teamgenoot'

Max Verstappen wil af van Sergio Pérez: 'Hij wil een nieuwe teamgenoot'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen wil af van Sergio Pérez: 'Hij wil een nieuwe teamgenoot'

Max Verstappen wil af van Sergio Pérez: 'Hij wil een nieuwe teamgenoot'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Sergio Pérez zouden aan hun laatste jaar samen bij Red Bull Racing bezig zijn. Dat verwacht Ralf Schumacher. De Duitser heeft het gevoel dat Verstappen zo snel mogelijk een nieuwe teamgenoot wil.

Schumacher, die zich voor het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan kritisch uitliet over Verstappen, heeft in de wandelgangen te horen gekregen dat de Nederlander klaar is met Sergio Pérez. Volgens de voormalig Formule 1-coureur heeft Verstappen binnen het team aangegeven dat ze op zoek moeten naar een nieuwe teammaat voor in 2024.

"Het wringt en het is vanuit mijn oogpunt duidelijk dat Verstappen een nieuwe teamgenoot wil. Ik hoor deze geruchten overal", zo begint Schumacher tegenover Speedweek. "Ik zie het als een probleem dat Pérez weet dat zijn tijd bij Red Bull Racing afloopt. Hij vecht voor zijn kans om vooraan mee te doen, om te winnen, om mee te doen voor de titel", aldus de broer van Michael Schumacher.

Pérez wordt egoïstisch 

Volgens Schumacher zal Sergio Pérez vanaf nu steeds minder en minder collegiaal zijn richting Verstappen en wordt de band tussen beiden alsmaar slechter. Pérez weet dat hij niet lang meer bij Red Bull zal blijven, dus zal hij iedere kans aangrijpen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

"Daarom wordt Sergio nu steeds egoïstischer en wat egoïsme betreft mag Max Verstappen niet klagen. Max doet het al heel goed, hij is ook terecht nummer 1 in het team, maar zet ook onmiskenbaar zijn terrein af. Zijn teamgenoot zijn is zeker niet makkelijk - dat had ik zeker niet willen zijn", zo laat de zesvoudig Grand Prix-winnaar optekenen.

Verstappen juist positief over Pérez

Waar Schumacher dus het gevoel heeft dat Max Verstappen van zijn teamgenoot af wil, laat de Nederlander juist weten dat hij veel respect heeft voor de prestaties van Checo. Na de GP van Azerbeidzjan liet Verstappen was lovend over zijn teamgenoot.

Checo heeft echt heel, heel goed gereden, ook erg consistent. Hij zit er dit jaar echt dicht op, hij presteert goed en dat is mooi om te zien. Hij voelt zich meer en meer thuis in de auto. Dat is voor het team ook geweldig en we genieten er allemaal van

Verstappen na de race in Bakoe

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties