F1 Nieuws

'Medecoureur hint op drastische carrièreswitch voor Max Verstappen in 2026'

'Medecoureur hint op drastische carrièreswitch voor Max Verstappen in 2026'
F1 Nieuws

'Medecoureur hint op drastische carrièreswitch voor Max Verstappen in 2026'

'Medecoureur hint op drastische carrièreswitch voor Max Verstappen in 2026'

Mercedes-coureur George Russell heeft in gesprek met Daily Mail laten weten dat hij er niet raar van zou opkijken als Max Verstappen in 2026 een jaartje vrij neemt om de ontwikkelingen op de Formule 1-grid te bekijken. Volgens Russell zou Verstappen dan pas weer in 2027 kunnen racen in de Formule 1.

Ondanks het feit dat er in 2022 drastisch nieuwe reglementen zijn geïntroduceerd in de Formule 1, staat de volgende 'overhaul' alweer voor de deur. Waar in 2022 enkel het chassis en de aerodynamica op de schop ging, zal dat in 2026 zowel het chassis als de motor zijn.

Dit heeft de Formule 1 gedaan om zoveel mogelijk nieuwe fabrikanten aan te trekken. En met succes, want in 2026 telt de Formule 1 in totaal vijf fabrikanten: Mercedes, Ferrari, Red Bull Ford Powertrains, Renault en Honda. In 2028 treedt ook General Motors toe met een eigen Cadillac-motor.

Onzekerheid Red Bull

Om ieder team dezelfde kansen te bieden als het gaat om de ontwikkeling van de 2026-auto's, heeft de FIA besloten om ieder team pas in januari van 2025 te laten beginnen met de ontwikkeling van de aero-kant van de 2026-bolides. Aan de motoren mag wel al worden gesleuteld.

En dat is nou net het punt waarop er voor Verstappen wel eens een hoop onzekerheid kan ontstaan. Volgens ingewijden staat Red Bull Ford Powertrains er namelijk niet goed voor qua motorvermogen en kan 2026 dus een zeer slecht jaar worden voor de Oostenrijkse formatie.

Hierdoor wordt Verstappen al een ruime tijd hevig in verband gebracht met het team van Mercedes. Dat team lijkt namelijk goede progressie te boeken met de ontwikkeling van de 2026-krachtbron en dus zou Verstappen ervoor kunnen kiezen om zich in 2026 bij de Duitsers te voegen.

Verstappen naar Mercedes?

Gevraagd naar een mogelijke komst van Verstappen naar Mercedes, laat Russell weten dat hij voor geen enkele coureur zal terugdeinzen. Ook laat de Brit weten dat hij mogelijk een andere carrièrepad ziet voor Verstappen, eentje waarbij hij een jaartje vrij neemt.

"Ik zou er niet voor weglopen om naast Max te rijden. Ook zou ik er niet voor terugdeinzen om hem bij Mercedes te laten rijden. Ik stond al voor een grote uitdaging om naast Lewis plaats te nemen en hij is statistisch gezien de beste coureur in de kwalificatie én de race. Ik heb goed gepresteerd naast hem", trapt Russell af.

"Max kan ook een jaartje vrij nemen in 2026 om te kijken welk team het beste uit de bus komt. Het zou mij niet verbazen als hij dat doet. Bedenk je goed dat 2026 een loterij wordt en je dus niet kunt weten wat er allemaal gaat gebeuren", aldus de Mercedes-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties