F1 Nieuws

Mercedes stapt naar politie na anonieme mail over 'saboteren' Lewis Hamilton

Mercedes stapt naar politie na anonieme mail over 'saboteren' Lewis Hamilton
BSR Agency
F1 Nieuws

Mercedes stapt naar politie na anonieme mail over 'saboteren' Lewis Hamilton

Mercedes stapt naar politie na anonieme mail over 'saboteren' Lewis Hamilton
BSR Agency

Het Mercedes Formule 1-team heeft besloten om de politie in te schakelen, nadat zij een anonieme e-mail hadden ontvangen over het mogelijk saboteren van Lewis Hamilton. In die mail stonden een aantal zaken waar teambaas Toto Wolff van geschrokken is, waardoor zij van mening zijn dat de politie deze zaak op moet pakken.

Na de Grand Prix van Canada was 'TeamLH' over de rooie. De fanbase van Lewis Hamilton had al maanden het gevoel dat er iets niet klopte binnen Mercedes en na DEZE uitspraken van de zevenvoudig wereldkampioen werd hun theorie bevestigd: Hamilton werd gesaboteerd door zijn eigen team. Dit zorgde voor veel verontwaardiging op social media, waardoor de admin van het Mercedes-account besloot om een hoop Hamilton-fanaccounts te ontvolgen.

Maar blijkbaar regende het niet alleen op social media haatberichten. In de mailbox heeft Mercedes ook een vervelend bericht ontvangen, verstuurd vanuit - zo schrijft diegene - een medewerker van het Formule 1-team uit Brackley. In die mail beschrijft de 'medewerker' dat Hamilton gesaboteerd wordt door Mercedes, waarbij er ook bedreigingen zijn geuit aan het adres van onder andere Toto Wolff.

Deze mail is naar een aantal Formule 1-prominenten gestuurd, waaronder F1-baas Stefano Domenicali en FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem. De afzender claimt een medewerker van Mercedes te zijn, maar dat wordt stellig ontkent door het Duitse team. Wél kan Toto Wolff onthullen dat ze inmiddels naar de politie gestapt zijn, wegens de inhoud van dit bericht.

Toto Wolff onthult doodsbedreigingen

In de mail zou namelijk gesproken zijn over de dood, zo heeft Toto Wolff duidelijk gemaakt bij De Telegraaf. Dit is ook de belangrijkste reden voor Mercedes om naar de politie te stappen. Zij willen namelijk onderzoeken wie achter deze mail zit, zodat diegene opgenomen kan worden en geen bedreiging vormt voor de ware medewerkers van het team.

"We weten dat dit niet komt van een medewerker van ons team en we krijgen ongelofelijk veel van dit soort e-mails. Dat is verontrustend, zeker als iemand in zo'n e-mail praat over de dood en dat soort dingen. Daarom heb ik gezegd dat we dit volle bak moeten onderzoeken en de politie moeten inschakelen", begint Wolff.

De grote baas van het team van Hamilton vindt dat dit soort acties eens moeten stoppen. Hij noemt de boze Hamilton-fans, die onder andere George Russell lastig hebben gevallen, 'gekken'.

"Online-gedrag zoals dit moet stoppen. Mensen die achter hun telefoon of computer zitten kunnen teams of coureurs niet op deze manier zwartmaken. Ik weet niet wat voor idioten er allemaal zijn. Lewis maakt al twaalf jaar deel uit van dit team, we zijn vrienden en vertrouwen elkaar. Tegen al die gekken die er zijn, zou ik willen zeggen: ga naar een psychiater."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties