F1 Nieuws

Ralf Schumacher waarschuwt Max Verstappen: 'Red Bull dreigt in de middenmoot te verdwijnen'

Ralf Schumacher waarschuwt Max Verstappen: 'Red Bull dreigt in de middenmoot te verdwijnen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ralf Schumacher waarschuwt Max Verstappen: 'Red Bull dreigt in de middenmoot te verdwijnen'

Ralf Schumacher waarschuwt Max Verstappen: 'Red Bull dreigt in de middenmoot te verdwijnen'
Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur en huidig analist bij de Duitse tak van Sky Sports Ralf Schumacher heeft bij Formel1.de zijn visie gedeeld over de huidige situatie binnen Red Bull. Volgens Schumacher ligt er een "groot risico" op de loer voor de Oostenrijkse formatie en moet Max Verstappen daaruit zijn conclusies trekken.

Nog voordat de RB20 werd onthuld, was het al onrustig binnen Red Bull. Na het bericht over een intern onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner is onder andere de Red Bull-toekomst van Verstappen in opspraak gekomen, dreigden meerdere sleutelfiguren met vertrek bij de Oostenrijkse equipe en verdween er ook daadwerkelijk een van die sleutelfiguren.

In het eerste kwartaal van 2025 zal Adrian Newey het team van Red Bull na een dienstverband van negentien jaar namelijk gaan verlaten. Het is nog niet bekend waar Newey in de toekomst aan de slag zal gaan, maar de Britse topengineer wordt al al sinds bekend werd dat hij Red Bull zou gaan verlaten in verband gebracht met het team van Ferrari.

Red Bull-dominantie lijkt verdwenen

Vreemd genoeg is de vorm van Red Bull sinds de aankondiging van Newey's vertrek niet meer zoals eerder in het seizoen. Relatief natuurlijk, maar de zeges liggen in ieder geval niet meer zo voor het oprapen als tijdens de eerste vier races van dit seizoen. Waar Verstappen in de eerste vijf races namelijk vier keer op de bovenste trede van het podium stond, was dat in de afgelopen drie races maar één keer het geval.

In de andere twee races werd de 26-jarige Limburger tweede (Grand Prix van Miami) en zesde (Grand Prix van Monaco). Mede hierdoor is het gat naar Charles Leclerc geslonken naar slechts 31 punten en staat Red Bull met nog maar 24 punten voorsprong op Ferrari bovenaan in het constructeurskampioenschap.

Verstappen kijkt reikhalzend toe

Het winnen van races en kampioenschappen is dus niet meer vanzelfsprekend bij Red Bull, althans zo lijkt het. Ook Schumacher is het opgevallen dat Red Bull het flink wat lastiger heeft gekregen dan in eerdere seizoenen het geval was. Intern zit het immers niet goed en ook de RB20 is niet zoals zijn voorganger, de oppermachtige RB19.

"De RB20 is een moeilijk te besturen auto zonder de Max-factor. Zonder hem had Red Bull niet gewonnen in Imola. Nu moet Pierre Waché bewijzen dat hij hetzelfde kan als Adrian Newey. De auto zal in theorie goed werken, maar over kerbs gaat de wagen voor geen meter", begint de voormalig Williams-coureur.

"Dat is een probleem, een heel groot probleem zelfs. Als ze dat niet onder controle weten te krijgen, dan zal Max daar zijn conclusies uit trekken", gaat de broer van Michael Schumacher verder.

'Red Bull verdwijnt in de middenmoot'

Naast het feit dat het intern rommelt en de RB20 niet meer zo dominant is als eerder in het seizoen, ziet Schumacher nog een ander onderdeel waarop het schuurt binnen de formatie uit Milton Keynes.

"Die relatie is niet meer zo goed", doelt Schumacher op de band tussen Jos Verstappen en Red Bull-teambaas Horner. "Dat zijn allemaal factoren die nog altijd een rol van betekenis spelen en nu net naar voren komen als de auto niet meer zo goed werkt", gaat de man uit het Duitse Hürth verder.

"Het is allemaal koek en ei als je wint, maar er zijn meer sleutelfiguren die het team willen verlaten. Red Bull loopt een groot risico om in de middenmoot te verdwijnen. Ik dacht dat dat pas in 2026 zou gaan gebeuren, maar ze hebben het dit seizoen ook al erg lastig", aldus Schumacher.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties