F1 Nieuws

Red Bull krijgt tip om Sergio Pérez beter te laten renderen: 'Dat moeten ze doen'

Red Bull krijgt tip om Sergio Pérez beter te laten renderen: 'Dat moeten ze doen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull krijgt tip om Sergio Pérez beter te laten renderen: 'Dat moeten ze doen'

Red Bull krijgt tip om Sergio Pérez beter te laten renderen: 'Dat moeten ze doen'
Red Bull Content Pool

Volgens Formule 1-analist Damon Hill is het zaak dat Red Bull Racing er de komende races alles aan doet om Sergio Pérez een zo goed mogelijk gevoel te geven. De wereldkampioen van 1996 zag Pérez in Canada voor het derde weekend op rij ondermaats presteren en denkt dat de Mexicaan nu vooral steun nodig heeft vanuit zijn team om daar weer bovenop te komen.

In de afgelopen drie races heeft Red Bull Racing slechts 62 punten gescoord, terwijl rivaal McLaren er 88 bij elkaar gesprokkeld heeft. Het Britse team is daarmee 26 punten ingelopen en dat is vooral te danken aan de mindere prestaties van Sergio Pérez. De teamgenoot van Max Verstappen heeft in Imola, Monaco en Canada bij elkaar slechts vier punten weten te verzamelen, waardoor Verstappen in zijn eentje de kar moet trekken bij het team uit Milton Keynes.

Damon Hill meent dat Pérez de mindere prestaties vooral aan zichzelf te danken heeft. De Brit vond Checo in Canada slachtoffer worden van zijn eigen slechte beslissingen en vind het ondertussen geen 'pech' meer, dat hij telkens in Q1 of Q2 wordt uitgeschakeld. Maar Hill heeft wel het gevoel dat áls Pérez zich weer weet te verbeteren, hij een geweldige coureur voor Red Bull is. Daarom moet het team van Max Verstappen er dan ook alles aan doen om hem zo goed mogelijk te steunen. Dat laat de voormalig F1-coureur weten in de Sky Sports-podcast.

"Het waren slechte beslissingen en slechte timing. Het kan niet allemaal pech zijn, je kunt een paar keer pech hebben, maar niet altijd. Ze moeten hem alle steun geven en ervoor zorgen dat hij hoger op de grid komt, want dat is zo waardevol voor hen, voor het constructeurskampioenschap en ook voor Max", zo begint Hill.

"Beslissingen nemen maakt er misschien deel van uit, zorgen dat hij een foutloze ronde rijdt en op het juiste moment tijdens de kwalificatie. Iedereen duimt voor Checo en zorgt ervoor dat hij het beste kan geven van wat hij heeft, want dat heeft hij om wat voor reden dan ook nog niet kunnen doen."

Horner klaagt over Pérez

Waar Hill van mening is dat Red Bull hun coureur nu moet gaan steunen, was teambaas Christian Horner na de race in Canada vooral teleurgesteld in zijn Checo. Volgens Horner moet Pérez nu écht gaan presteren, omdat ze hem vooraan nodig hebben.

"Het was een verschrikkelijk weekend voor Checo en we hebben wederom schade opgelopen. Hij zal sterker terug moeten komen in Barcelona. Gelukkig had Ferrari een nachtmerrie, maar we hebben beide auto's nodig die punten scoren", aldus Horner na Montreal.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties