F1 Nieuws

Red Bull zet per direct een punt achter samenwerking met veelbelovende coureur

Red Bull zet per direct een punt achter samenwerking met veelbelovende coureur
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull zet per direct een punt achter samenwerking met veelbelovende coureur

Red Bull zet per direct een punt achter samenwerking met veelbelovende coureur
Red Bull Content Pool

Het juniorenteam van Red Bull heeft per direct een punt gezet achter de samenwerking met Formule 3-coureur Kacper Sztuka. Dat heeft de Poolse rijder laten weten via zijn X-account (voorheen bekend als Twitter).

Voordat Sztuka in de Formule 3 uitkwam, reed de Poolse rijder in het Italiaanse Formule 4-kampioenschap. Ook reed Sztuka in de Florida Winter Series, een klasse waarin ook Max Verstappen ooit races reed voordat hij de overstap maakte naar de Formule 1.

Momenteel komt Sztuka uit voor het team van MP Motorsport in de Formule 3. Ondanks zijn vertrek bij het Red Bull-juniorenteam blijft Sztuka wel rijden bij MP Motorsport voor de rest van het huidige Formule 3-seizoen.

Reden voor Red Bull-vertrek Sztuka

Maar waarom moest Sztuka weg bij het juniorenteam van Red Bull? In een vijfdelige verklaring op X (die voor dit artikel achter elkaar is gezet) geeft de Poolse rijder tekst en uitleg over de beslissing van onder meer Gianpiero Lambiase (die het hoofd is van het Red Bull-juniorenprogramma).

"Ik wil graag een update met jullie delen over mijn ontwikkeling en verdere prestaties in de Formule 3 dit seizoen. In de afgelopen weken werd het contract met het juniorprogramma van Red Bull beëindigd op initiatief van een partner", trapt Sztuka af.

"Tot de beëindiging van de samenwerking zijn mijn starts, mijn functioneren in het team en de progressie die ik heb gemaakt positief beoordeeld door iedereen die direct met mij samenwerkt. Veel dank aan iedereen die betrokken is geweest bij het project waar ik sinds november 2023 deel van uitmaak", gaat de man uit Bielsko-Biała verder.

"Bovenstaande beslissing heeft geen invloed op de evaluatie van het MP Motorsport team en onze lanceringsplannen. In het seizoen 2024 wil ik, dankzij de steun van mijn sponsors, deelnemen aan alle resterende rondes van het FIA Formule 3-kampioenschap en blijven groeien als coureur, zowel op als naast de baan", voegt de Pool toe.

"Mijn vastberadenheid om de snelste te zijn, te winnen en op een dag tegen de beste coureurs ter wereld te racen, blijft onveranderd. Bedankt voor alle steunbetuigingen. We gaan nu de laatste fase in van de voorbereiding op de race in Barcelona. Tot ziens op het circuit!", aldus Sztuka.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties