F1 Nieuws

Russell lacht om woede-uitbarsting van Max Verstappen

Russell lacht om woede-uitbarsting van Max Verstappen
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Russell lacht om woede-uitbarsting van Max Verstappen

Russell lacht om woede-uitbarsting van Max Verstappen
Mercedes F1 Media

Max Verstappen was witheet na de Sprint in Azerbeidzjan. De Nederlander had het gevoel dat hij niet fair was behandeld door George Russell, die hem in de eerste bocht voorbij wilde steken. Toen dat niet lukte probeerde Russell het weer in bocht twee.

Daar raakten de heren elkaar, wat resulteerde in een groot gat in de sidepod van Max Verstappen. Na de korte race ging de Limburger verhaal halen bij de Mercedes-coureur, die daar overduidelijk geen rekening mee had gehouden.

Als Russell voor de camera van Viaplay verschijnt, laat hij weten dat hij niet had verwacht dat Verstappen zo boos zou zijn. Volgens hemzelf was zijn actie meer dan prima en was hij juist aan het wachten op een compliment van de tweevoudig wereldkampioen, voor hun mooie gevecht.

Maar dat compliment kwam er niet, in tegendeel zelfs. Verstappen liet Russell weten dat hij een klootzak was, waar de Brit wel om kan lachen.

"Ik dacht dat Max naar mij toekwam om mijn hand te schudden en te praten over het mooie gevecht. Maar hij was duidelijk bozer dan ik had verwacht", lacht Russell. "Ik zat aan de binnenkant en bij de apex reed ik voor Max, dus ik was verbaasd dat hij de positie probeerde te behouden. Het is ronde één van een sprintrace op een stratencircuit. We hebben koude banden, dus hij weet het risico", aldus de Mercedes-coureur.

Reactie Max

Overigens wil Russell wel duidelijk maken dat hij niet met opzet in de zijkant van Verstappen knalde: "Ik had geen intentie om contact te maken, maar Max plaatste mij in een lastige positie. Er was voor ons allebei veel risico. Hij maakte contact met de muur. Meer kan ik er niet over zeggen", zo laat Russell weten.

Dat de eenmalig Grand Prix niet de intentie had om hem te raken, daar heeft Verstappen niet zo veel aan. Hij laat weten dat hij nog altijd kwaad is over deze actie.

"Ik begrijp niet waarom hij zoveel risico neemt in de eerste ronde. Hij had onderstuur en belandde zo in mijn sidepod, wat een groot gat creëerde. We hebben daar allemaal koude banden en het is erg makkelijk om je rempunt te missen. Hij kan het mooi uitleggen dat als je je verremt, dat de ander dan naar de beelden moet kijken. Het slaat nergens op", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties