F1 Nieuws

Sergio Pérez laat zich uit over nieuw contract bij Red Bull: 'Een kwestie van tijd'

Sergio Pérez laat zich uit over nieuw contract bij Red Bull: 'Een kwestie van tijd'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez laat zich uit over nieuw contract bij Red Bull: 'Een kwestie van tijd'

Sergio Pérez laat zich uit over nieuw contract bij Red Bull: 'Een kwestie van tijd'
Red Bull Content Pool

Het is niet de vraag of Sergio Pérez doorgaat bij Red Bull Racing, maar hoe lang zijn nieuwe contract gaat worden. Althans, dat gevoel heeft de Mexicaan zelf. Tijdens het Grand Prix-weekend in China laat de zesvoudig Grand Prix-winnaar zich uit over zijn relatie met het team en zijn contractonderhandelingen.

De huidige verbintenis tussen Sergio Pérez en Red Bull Racing loopt aan het einde van dit seizoen af en in 2023 leek het erop dat het Oostenrijkse team ervoor zou kiezen om een nieuwe teamgenoot aan te stellen voor Max Verstappen. Dit nadat Sergio Pérez telkens door de mand viel in de RB19. In de auto waar Max Verstappen dominant de titel pakte, wist Pérez op het nippertje de tweede plaats veilig te stellen, maar moest hij toezien hoe Verstappen een groter had naar hem had gecreëerd dan Checo zelf aan punten had gescoord [290 tegenover 285].

Maar in de eerste maanden van 2024 heeft Pérez zich knap weten te herstellen. Tot nu toe heeft de Mexicaan drie keer een één-twee weten te scoren met Max Verstappen en vooral in Japan zat hij erg dicht op de Nederlander in de kwalificatie, wat altijd zijn achilleshiel was. Dit laat volgens Pérez zien dat hij zich op dit moment goed voelt in het team en volgens Checo is dat gevoel wederzijds. Het is dan ook 'een kwestie van tijd' voor de gesprekken over een nieuw contract gaan beginnen.

"Ja, ik dat ben ik", reageert Pérez op de vraag bij F1TV of hij optimistisch is over zijn toekomst bij Red Bull. "We zijn hier al een paar jaar samen, ik denk dat er vrij snel een gesprek komt om te weten welke richting we op gaan. Ik denk dat we allemaal door willen gaan, dus ik verwacht dat het een kwestie van tijd is", aldus Pérez.

"Gezien de manier waarop de [rijders]markt beweegt, gaat het allemaal een stuk sneller dan we allemaal hadden gewild, maar het is gewoon hoe het spel op dit moment is. We hebben een goed momentum en voor het team is het een geweldige start geweest aan het seizoen. De focus ligt nu op het behalen van goede resultaten en dan volgt de rest vanzelf."

Hoogstwaarschijnlijk kort contract

Mocht Pérez inderdaad een nieuw contract gaan krijgen bij Red Bull Racing, zal dat hoogstwaarschijnlijk een contract voor één jaar zijn. Topadviseur Helmut Marko liet onlangs weten dat als Checo een contract voor meerdere seizoenen zou krijgen, hij de kantjes er wellicht af gaat lopen.

"Alles is een optie, want ons team doet het momenteel erg goed. Als Pérez een contract heeft van twee jaar, dan bestaat het risico dat hij de kantjes ervan af gaat lopen", aldus de Red Bull-topman.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties