F1 Nieuws

Sergio Pérez krijgt duidelijk bericht van engineer na poging om Verstappen te kopiëren

Sergio Pérez krijgt duidelijk bericht van engineer na poging om Verstappen te kopiëren
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez krijgt duidelijk bericht van engineer na poging om Verstappen te kopiëren

Sergio Pérez krijgt duidelijk bericht van engineer na poging om Verstappen te kopiëren
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko heeft in gesprek met het Oostenrijkse ServusTV teruggeblikt op de kwalificatie van Max Verstappen en Sergio Pérez in China. De beide coureurs beginnen de race van morgen vanaf de eerste en tweede stek.

Voor Red Bull begon het raceweekend in China redelijk. Een belangrijk iets, aangezien er maar één vrije training was en de teams en coureurs het dus gelijk bij het juiste einde moesten hebben. Er is immers maar een sessie waarin er meerdere afstellingen kunnen worden uitgetest.

In die eerste en ook enige vrije training wist Red Bull een goede 'droge set-up' te vinden. Tijdens de Sprint Qualifying was het echter nat in Q2 en Q3 en dus hadden de beide Red Bull-coureurs het erg lastig. Verstappen kwam niet verder dan P4, terwijl Pérez het moest doen met een zesde stek.

Dominante kwalificatie

In de Sprint wisten de beide Red Bull-coureurs echter naar voren te komen. Uiteindelijk werd Verstappen als eerste afgevlagd en kwam Pérez uiteindelijk als derde over de streep. De goede vorm van de beide Red Bull-rijders zette zich voort naar de kwalificatie van eerder vandaag. Daarin klokte Verstappen namelijk een dominante pole position en wist Pérez zijn teamgenoot te volgen op de tweede stek.

Marko spreekt lovende woorden

Marko is tijdens het gesprek met ServusTV dan ook erg enthousiast over de prestaties van Verstappen en Pérez in China.

"Het is een weekend waarin het team goed werk heeft geleverd. We hebben ons goed weten te verbeteren en we hebben de trainingsmomenten optimaal benut. Max wist de rest van het veld weer op grote achterstand te zetten. Dat laat zijn uitzonderlijke klasse zien", begint Marko.

"Dat Sergio de tweede plaats weet te pakken, is opwindend. Het laat zien dat hij met zijn sterkste seizoen tot nu toe bezig is. Dat is ook erg belangrijk voor zijn toekomst bij het team", gaat de Oostenrijker verder.

Engineer Pérez doorslaggevend

Marko zag dat de engineer van Pérez, Hugh Bird, een belangrijke rol speelde in de prestatie van de Mexicaan.

"De rol van Hugh moet benoemd worden. Sergio vroeg namelijk aan hem wat Max met zijn voorvleugel had gedaan en Hugh zei dat Sergio zich niet moest bezighouden met Max, maar naar zichzelf moest kijken. Wat had hij nodig? In de kwalificatie ging Pérez daarmee akkoord en gaf hij aan meer grip aan de voorkant nodig te hebben. Hij liet vervolgens meer voorvleugel zetten", aldus Marko.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties