F1 Nieuws

Toto Wolff ziet glas halfleeg na eerste kwalificatiesessie van 2023

Toto Wolff ziet glas halfleeg na eerste kwalificatiesessie van 2023
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff ziet glas halfleeg na eerste kwalificatiesessie van 2023

Toto Wolff ziet glas halfleeg na eerste kwalificatiesessie van 2023
Mercedes F1 Media

In gesprek met De Telegraaf heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff laten weten dat hij de rest van het 2023-seizoen somber inziet. Volgens de Oostenrijker moet er namelijk veel worden veranderd aan de huidige auto van zijn Duitse equipe.

Na afloop van de vrije trainingen op vrijdag riep Lewis Hamilton al dat hij geen heil meer ziet in het huidige concept van zijn W14. Wolff laat nu optekenen dat hij de mening van zijn stercoureur deelt. "Ik denk niet dat we uiteindelijk competitief zullen worden met ons concept", zegt Wolff.

"We hebben er deze winter van alles aan gedaan, maar nu moeten we hergroeperen met alle engineers en onderzoeken wat we eraan kunnen doen. We moeten bepalen welke route we willen bewandelen om uiteindelijk weer een competitieve auto op de grid te zetten. We kunnen dit jaar races winnen, daar ben ik zeker van. We moeten dan wel kijken naar de midden- en lange termijn", gaat de teambaas verder.

Geen sidepods

Mercedes kent al sinds twee jaar geen gebruikelijke sidepods op haar bolides. In 2022 verraste het team dan ook de hele grid door met een auto zonder échte sidepods te verschijnen in Sakhir. Velen dachten dat het innovatieve concept Mercedes veel tijd zou opleveren, maar niets bleek minder waar. Het team uit Brackley kende namelijk een erbarmelijke eerste seizoenshelft en liep daarin veel punten mis op de concurrentie.

Na ingrijpen van de FIA ging het na de Belgische GP echter een stuk beter. De vorm van zijn team in de tweede helft van 2022 geeft Wolff dan ook moed voor de rest van het huidige seizoen. "Dit was pas de eerste kwalificatie van het jaar. Ik wil daarom niet al gelijk het hele seizoen afschrijven. Maar we moeten wel realistisch blijven. We moeten gewoon heel veel veranderen aan deze auto", besluit Wolff. Later vandaag zal zijn team beginnen aan de eerste race van het seizoen. Om 16:00 uur Nederlandse tijd gaan de lampen uit in Bahrein.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties