F1 Nieuws

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2024

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2024

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2024
Red Bull Content Pool

Fernando Alonso heeft de tweede vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië als snelste coureur afgerond. George Russell en Max Verstappen wisten de tweede en derde snelste tijd te klokken en maakten daarmee de top drie compleet.

De tweede vrije training in Jeddah is de meest representatieve sessie van het gehele raceweekend. De kwalificatie en de race worden namelijk onder nachtelijke omstandigheden verreden, net zoals de tweede vrije training. De eerste en derde vrije training worden daarentegen overdag verreden en dus zijn de beide sessies vaak niet representatief voor de ware snelheid van de teams.

In het begin van de tweede vrije training waren er dan ook al direct veel coureurs op de baan te vinden. Daarbij reden de meeste rijders hun eerste rondes van de avond op de gele medium band, waarna al snel de switch werd gemaakt naar de rode soft band. Bij die runs maakten opnieuw de beide Red Bull-coureurs een goede indruk, maar waren ook Fernando Alonso en George Russell opnieuw erg snel.

Lewis Hamilton 'under investigation'

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft zich schuldig gemaakt aan het hinderen van zowel Carlos Sainz als Logan Sargeant tijdens de tweede vrije training. Vooral Sargeant had hier veel last van en moest flink uitwijken om contact Hamilton te vermijden. Als gevolg van deze actie moet Hamilton zich melden bij de stewards in Jeddah, die hem wellicht een straf gaan opleggen.

Lange runs

Richting het einde van de tweede vrije training besloten de meeste coureurs aan hun langere runs te beginnen. Dit om de pace gedurende de race van aanstaande zaterdag beter te begrijpen en waar nodig te finetunen. Om die race op een competitieve manier uit te rijden is er naast een snelle race pace ook een betrouwbare auto nodig, iets waarvan Red Bull niet helemaal zeker was bij de wagen van Sergio Pérez.

Problemen voor Red Bull?

Tussen de eerste en tweede vrije training besloot Red Bull namelijk om de complete versnellingsbak van Pérez om te wisselen met een gloednieuwe. In een seizoen mogen coureurs in totaal vijf versnellingsbakken gebruiken voordat zij bij de zesde versnellingsbak een gridstraf van tien plaatsen krijgen. In 2022 kende Verstappen al een probleem met zijn versnellingsbak tijdens de kwalificatie in Jeddah.

Volledige uitslag vrije training 3

Bekijk hieronder de volledige uitslag van de tweede vrije training in Jeddah:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties