F1 Nieuws

'Verandering Red Bull-top zorgt voor frustratie binnen Formule 1-organisatie'

'Verandering Red Bull-top zorgt voor frustratie binnen Formule 1-organisatie'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Verandering Red Bull-top zorgt voor frustratie binnen Formule 1-organisatie'

'Verandering Red Bull-top zorgt voor frustratie binnen Formule 1-organisatie'
Red Bull Content Pool

Volgens het Duitse medium Motorsport Aktuell hebben de (aanstaande) naamsveranderingen bij de Formule 1-teams van AlphaTauri en Alfa Romeo voor de nodige frustratie gezorgd binnen de Formule 1-organisatie. Het is niet bekend wie er precies gefrustreerd zijn.

Voor aankomend seizoen zullen er twee 'nieuwe' teams te zien zijn op de Formule 1-grid. Althans, teams in een nieuw jasje. Alfa Romeo is namelijk veranderd in Stake F1 Team, terwijl AlphaTauri hoogstwaarschijnlijk door het leven zal gaan als 'Visa Cashapp RB'. Het is (nog) niet bekend of RB zal staan voor 'Racing Bulls', 'Red Bull' of gewoon 'RB' zal blijven.

Deze naamsveranderingen hebben echter voor de nodige frustratie gezorgd binnen de Formule 1-organisatie. Volgens het Duitse medium zou de Formule 1-organisatie voorheen nooit problemen hebben gehad met de naam van Alfa Romeo, aangezien het daar om een échte autofabrikant ging. Met de komst van Stake, Visa en Cashapp is daar echter geen sprake meer van.

Verandering Red Bull-top

Maar waarom heeft AlphaTauri ervoor gekozen om van haar oude naam af te stappen? Dat heeft alles te maken met de mindere resultaten van 2022 en 2023. De eigenaar van het team, Red Bull, zag de opbrengsten van het Italiaanse team namelijk niet meer opwegen tegen de kosten. Daarom werd er besloten om een grote schoonmaak te houden.

Zo werd Franz Tost uit zijn rol als teambaas gezet en werden Peter Bayer en Laurent Mekies aangesteld als dé twee nieuwe namen binnen AlphaTauri. Ook wordt de technische samenwerking met Red Bull Racing geïntensiveerd. Tot slot werden er twee grote geldschieters gevonden om de nieuwe titelsponsor van het team te worden: Visa en Cashapp.

Handen gebonden

Ondanks de frustratie die er volgens Motorsport Aktuell is binnen de Formule 1-organisatie, zal er voorlopig niets veranderen aan de teamnamen van AlphaTauri en Stake F1 Team. Het 'aanstellen' van een titelsponsor (die niets met de racerij te maken heeft) is immers geheel volgens de regels en dus kan de Formule 1-organisatie niets aan de naamsveranderingen veranderen.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties