F1 Nieuws

Video: NFL-team van Lewis Hamilton gebruikt speciale 'Max Verstappen-tactiek'

Video: NFL-team van Lewis Hamilton gebruikt speciale 'Max Verstappen-tactiek'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Video: NFL-team van Lewis Hamilton gebruikt speciale 'Max Verstappen-tactiek'

Video: NFL-team van Lewis Hamilton gebruikt speciale 'Max Verstappen-tactiek'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zichzelf met zijn overwinning tijdens de Grand Prix van Las Vegas nog populairder gemaakt in de Verenigde Staten. De Nederlander is de eerste coureur in de geschiedenis van de Formule 1 die in één seizoen drie races wint in hetzelfde land.

In 2023 heeft de F1 drie keer geracet in Amerika. In mei bezocht de koningsklasse van de autosport het Miami International Autodrome, waar Verstappen dominant was, waarna ze in oktober en november raceten in Austin en Las Vegas. Alle drie de keren stond dezelfde coureur op de hoogste trede van het podium: Max Verstappen.

Dit heeft ervoor gezorgd dat de naam van Verstappen steeds populairder is geworden in 'The States' en dat werd ook op zondag duidelijk. Tijdens de NFL-wedstrijd tussen de Denver Broncos en de Minnesota Vikings werd Max Verstappen gebruikt als een aanvalskreet.

'Let's go Max Verstappen'

In de NFL [National Football League] worden voorafgaand aan een wedstrijd veel aanvalsopties besproken, om de verdediging van de tegenstander te verslaan. Deze opties krijgen allemaal een andere naam en één van de aanvallen van de Denver Broncos was genaamd 'Max Verstappen'.

De quarterback van de Broncos, Russell Wilson, schreeuwde uit volle borst: 'Let's go Max Verstappen', waarna de aanval werd ingezet. Dit op zich is al een mooie verwijzing naar de drievoudig Formule 1-wereldkampioen, maar als we kijken naar de eigenaar van de Broncos, wordt dit moment helemaal iconisch.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton, de aartsrivaal van Max Verstappen, is namelijk eigenaar van de Denver Broncos! In 2022 sloot Hamilton zich aan bij een consortium die het NFL-team overnam voor meer dan vier miljard dollar.

Dat juist Hamilton, die ook dit weekend weer in de clinch lag met Verstappen, eigenaar is van het team dat een Max Verstappen-kreet gebruikt, wordt op social media met groot gelach ontvangen.

Inmiddels heeft ook Red Bull Racing gereageerd op onderstaande Tweet, waarin de Max Verstappen-aanvalskreet te horen is. Het team van de Nederlander schrijft: "Wij deden hetzelfde in Las Vegas en dat werkte best goed!'.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties