F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-coureur vreest voor Lewis Hamilton en verwacht reactie Toto Wolff: 'Heel zwaar'

Voormalig Formule 1-coureur vreest voor Lewis Hamilton en verwacht reactie Toto Wolff: 'Heel zwaar'
BSR Agency
F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-coureur vreest voor Lewis Hamilton en verwacht reactie Toto Wolff: 'Heel zwaar'

Voormalig Formule 1-coureur vreest voor Lewis Hamilton en verwacht reactie Toto Wolff: 'Heel zwaar'
BSR Agency

Je zou bijna denken dat Lewis Hamilton al coureur van Ferrari is, zoveel berichten komen er voorbij van de overstap van de zevenvoudig wereldkampioen naar het Italiaanse team. Maar Hamilton moet dit jaar nog uitkomen voor Mercedes, waarna hij in de winterperiode pas zal vertrekken naar Maranello. Hans-Joachim Stuck verwacht dat 2024 een enorm zwaar jaar zal worden voor Hamilton.

Tegenover Eurosport legt de voormalig Formule 1-coureur uit dat hij verwacht dat Hamilton dit jaar niet zoveel steun zal krijgen binnen het team als hij de afgelopen tien jaar heeft gehad. De Brit werd geliefd binnen Mercedes en op handen gedragen, maar nu de medewerkers weten dat hij de overstap zal maken naar één van de grootste concurrenten, zullen we wellicht wat minder hard lopen voor hem. Daarnaast zal ook Toto Wolff op zijn hoede zijn voor Hamilton, die geheimen mee kan nemen naar Ferrari.

Geheimen voor 2025-auto

Als Mercedes Hamilton teveel betrekt in de ontwikkeling van de auto voor volgend seizoen, zou de Brit informatie kunnen hebben die hij door zou kunnen spelen aan Ferrari, waar hij na dit seizoen heengaat. Volgens Stuck zal Toto Wolff dit kosten wat kost willen voorkomen, waardoor hij Hamilton wellicht wat gaat buitensluiten. De 73-jarige Duitser verwacht dan ook dat 2024 een bijzonder lastig jaar gaat worden voor de nu nog Mercedes-coureur.

"Ik zie een heel moeilijk 2024-seizoen in het verschiet voor Hamilton en Mercedes. In hoeverre zal Toto Wolff besluiten om hem te steunen? De twee staan bekend als goede vrienden, maar in hoeverre zal Hamilton de komende maanden worden gesteund en op de hoogte worden gebracht van toekomstige ontwikkelingen? Want hij zou natuurlijk bepaalde geheimen kunnen meenemen naar Ferrari", zo begint Stuck.

Toto Wolff heeft inmiddels al duidelijk gemaakt dat hij verwacht dat Hamilton integer zal zijn en geen geheimen meeneemt naar Ferrari, maar de Oostenrijker zal ondanks dat het zekere voor het onzekere nemen.

Antonelli

Volgens Stuck is het overigens wel duidelijk wie de opvolger van Hamilton moet worden: Kimi Antonelli. De pas 17-jarige coureur, die dit jaar uitkomt in de Formule 2, staat bekend als een mega talent en Mercedes zal hem zo snel mogelijk naar het eerste team willen halen, meent Stuck.

"Allereerst moet Wolff begrijpen wie hij kan krijgen. Wie is er op de markt? En nog belangrijker: wie heeft Mercedes nodig? Misschien kun je de kans grijpen en inzetten op een rookie als Andrea Kimi Antonelli, die onlangs alles won. Als dat kan, waarom niet? Alle deuren staan op dit moment open. Wolff is slim genoeg om de juiste beslissing te nemen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties