F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-teameigenaar hard voor Max Verstappen: 'Zou dat niet hebben toegestaan'

Voormalig Formule 1-teameigenaar hard voor Max Verstappen: 'Zou dat niet hebben toegestaan'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-teameigenaar hard voor Max Verstappen: 'Zou dat niet hebben toegestaan'

Voormalig Formule 1-teameigenaar hard voor Max Verstappen: 'Zou dat niet hebben toegestaan'
DPPI/BSR Agency

Eddie Jordan is van mening dat Christian Horner een stuk minder streng voor Max Verstappen is dan hij geweest zou zijn. Tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna besloot de drievoudig wereldkampioen niet één, maar twee races te rijden, door ook deel te nemen aan de virtuele 24 uur van de Nürburgring. Dit vond Horner geen probleem, maar Jordan zou er niet mee akkoord zijn gegaan.

De voormalig teameigenaar, die onder andere Ayrton Senna en Michael Schumacher in zijn auto's heeft gehad, laat in zijn eigen podcast weten dat hij Max Verstappen een harde 'nee' had verkondigd als de Nederlander hem gevraagd had om twee races te rijden in één weekend. Volgens Jordan is dat geen professionele houding van een Formule 1-coureur, aangezien die normaal gesproken in een raceweekend klaar moet staan voor sponsoren en dergelijke.

"Ik zou zoiets niet hebben toegestaan, als ik daar de baas was geweest. Als ik in de schoenen van Christian [Horner, red.] had gestaan, had ik gezegd: 'Sorry Max, maar je krijgt onwijs veel betaald om onze sponsoren, ons team en iedereen die in de fabriek werkt, te vertegenwoordigen.' Ik denk dat het heel lastig zou zijn om je volledig te concentreren [als je twee races in één weekend rijdt, red.], want ik weet dat van mijzelf nog: ik kon dat niet", aldus Jordan in de Formula for Succes-podcast.

Maar de Noord-Ier moet bekennen dat áls er iemand goed genoeg is om twee races in één weekend te rijden en dat positief af te sluiten, het Max Verstappen is. Volgens Jordan is Verstappen zo goed dat hij iets dergelijks met gemak kan doen, zonder ergens in te hoeven leveren.

"Max is echt een klasse apart. Hij heeft die focus, waar ik het net over had, wel. Hij zit op een andere planeet qua niveau. Er waren nooit twijfels of hij die race wel zou winnen. Dat zou hij altijd gaan doen. Hij is gewoon zo'n groot karakter."

Verstappen geeft uitleg

Verstappen zelf is overigens van mening dat hij goed heeft uitgezocht of het haalbaar was om een 24-uurs race te rijden, terwijl hij ook deelnam aan een F1-weekend. Als hem gevraagd werd of hij ooit aan de 24 uur van Le Mans mee zou doen, gedurende zijn Formule 1-carrière, liet Verstappen weten dat dat mogelijk zou zijn, als hij de juiste voorbereidingen trof. Dat heeft hij namelijk wel gedaan voor de simrace in Imola.

"Dat hangt volledig af van de voorbereiding, of het op een goede manier kan of niet. Dat is een beetje hetzelfde als wat ik normaal doe op de simulator. Ik had die simulatorrace tijdens het Imola-weekend natuurlijk niet gereden als ik me er niet goed op had kunnen voorbereiden, maar deze keer kon ik dat wel en daarom was het mogelijk."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties