F1-woordvoerder ontkent gerucht dat de nieuwe reglementen naar 2023 verschuiven

Red Bull Content Pool

Woensdagochtend meldde het Italiaanse Corriere dello Sport dat de Formule 1 en Liberty Media aan het kijken waren om de nieuwe reglementen, die in 2022 ingevoerd worden, te verschuiven naar 2023. Dit gebeurde eerder al, toen ze verschoven werden van 2021 naar het jaar daarop.

Dit werd gedaan vanwege het coronavirus, wat veel schade heeft toegediend aan de financiële inkomsten van de Formule 1-teams. Hierdoor werd besloten om de grote wijzigingen een jaar door te schuiven, zodat er minder teams in geldproblemen zouden komen.

Maar de coronacrisis is nog niet voorbij. Een nieuwe Engelse variant is op komen zetten en houdt vooral in Groot-Brittanië thuis, daar waar veel F1-teams hun thuisbasis hebben liggen. Volgens de Italiaanse krant zou het dan ook onvermijdelijk zijn om de regels door te schuiven.

Gerucht wordt ontkracht

Volgens een woordvoerder van de Formule 1 hoeven de fans zich geen zorgen te maken. Het gerucht was niet op waarheid berust en er zijn geen plannen om de reglementen op te schuiven naar 2023. Volgend seizoen zien we ‘gewoon’ de nieuwe bolides met een stuk minder downforce.

“Iedere suggestie dat de 2022-regels zijn vertraagd is fout. Het is niet aan de orde”, zo laat een woordvoerder weten aan Autosport.com.

Net binnen