Ferrari verwacht in 2022 weer de sterkste motor in de Formule 1 te hebben

Ferrari F1 Media

In 2019 kende Ferrari ineens een opmerkelijke opleving na de zomerstop. Het Italiaanse team won de eerste drie races na de stop, waar Leclerc in België en Italië succesvol was. Vettel won op zijn beurt de Grand Prix van Singapore. Deze ontwikkeling bleef niet onopgemerkt bij de concurrenten van Ferrari.

Mercedes en Red Bull lieten bij de FIA weten dat er iets mis zou zijn met de Ferrari-krachtbron, waarna er voor de Grand Prix van de Verenigde Staten een opheldering kwam van de reglementen. Na deze ingreep van de FIA was Ferrari ineens een stuk zwakker op de rechte stukken. Na de wintertest van 2020, toen de FIA een lang onderzoek had afgerond, waren de sportbond en het team tot een overeenkomst gekomen en werd er een geheime deal gesloten.

Dit heeft Ferrari vorig jaar vleugelloos gemaakt. De Italianen waren het traagst op de rechte stukken, waardoor het meest succesvolle team aller tijden onderaan het veld bungelde. Dit jaar heeft Ferrari een nieuwe motor, wat al gelijk zijn vruchten afwierp in Bahrein. Leclerc finishte als zesde, met Sainz op de achtste stek.

Voor 2022 verwacht Mattia Binotto dat zij weer de sterkste motor zullen hebben van het veld en wordt de kans op een kampioenschap weer reëel: “Op dit moment lopen we op ieder vlak achter, waaronder qua motor. Hopelijk zijn we volgend jaar weer op het niveau van 2019, als we onze nieuwe motor introduceren. Ik heb het gevoel dat wij de sterkste motor van het veld zullen hebben”, aldus Binotto tegenover F1.com.