Formule 1 wil na 2021 een 24-koppige kalender met roterende races!

Red Bull Content Pool

Het 2020-seizoen in de Formule 1 is flink op z’n kop geschud door het coronavirus. De eerste race werd pas in juli verreden en er zijn een paar circuits aan de kalender toegevoegd, waar we al jaren niet geweest waren. Volgens Chase Carey moet dit vanaf 2021 de norm worden.

Voor de overname van Liberty Media bestond Formule 1-kalender uit zo’n achttien races, waarbij er weinig nieuwe circuits toegevoegd werden. Sinds 2017 is de kalender uitgebreid flink uitgebreid, waar er volgend jaar zelfs 23 races op de planning staan.

Dit jaar heeft het coronavirus een andere kalender dan normaal geproduceerd, tot groot enthousiasme van Liberty Media. De banen die zijn toegevoegd (Imola, Portimão, Istanbul Park en de Nürburgring) bleken grote successen te zijn, zowel qua races als qua reacties van de fans en coureurs.

Volgens Chase Carey moet het vanaf 2021 dan ook normaal worden dat de Formule 1 ieder jaar naar wisselende circuits gaat. De circuits die dit jaar zijn toegevoegd aan de ‘Corona-kalender’ hebben daar in ieder geval wel oren naar.

“De plekken waar we dit jaar voor het eerst zijn geweest in lange tijd, hebben opnieuw interesse getoond om terug te keren op de kalender. Daarom hopen we in de toekomst deze circuits ook een kans te geven. Dit willen we doen door een 24-koppige kalender te realiseren, met roterende races. Op die manier kunnen we nieuwe races toevoegen én behouden”, aldus Carey tegenover Autosport.com.

Trending

Net binnen