Geen terugkeer voor Vandoorne in de Formule 1: ‘Dan maar weer Call of Duty spelen’

Mercedes-Benz EQ Formula E Team

De afgelopen twee dagen ontstond er een heuse stoelendans. Er werden deze week twee nieuwe namen bevestigd voor het 2021-seizoen, en voor komend weekend werden er enkele stoeltjes geruild. Wat voor vele coureurs een grote kans is, zit één oud-coureur thuis op de bank die stiekem hoopte op een stoeltje.

Maandag kwam het onverwachte nieuws naar buiten dat Lewis Hamilton positief is getest op het coronavirus, hierdoor is de zevenvoudig wereldkampioen niet in staat om dit weekend de GP van Sakhir te verrijden. Ook Romain Grosjean, die vorige week een enorme klap maakte tijdens de GP van Bahrein, is nog herstellende en zal er dit weekend niet bij zijn.

Deze twee plaatsen moesten natuurlijk vervuild worden. George Russell neemt het stoeltje over van Lewis Hamilton, wat voor veel verbazing zorgde, omdat hij natuurlijk voor Williams racet. Echter heeft het team daar een oplossing voor gevonden, want Jack Aitken mag dit weekend zijn F1-debuut maken. Haas-coureur Grosjean wordt vervangen door Pietro Fittipaldi.

Over Haas gesproken, zij hebben twee nieuwe namen bevestigd voor volgend jaar: Nikita Mazepin en Mick Schumacher. Oud F1-coureur Stoffel Vandoorne zag al zijn kansen zo voor zijn neus weggeglipt worden, en daar baalt de Belg ontzettend van.

Op zijn Instagram plaatst hij alle namen die dit weekend, of volgend jaar, in de Formule 1 rijden. Achter zijn eigen naam zegt Stoffel: “Dan maar terug naar Warzone”, met daarbij een emoji met rollende ogen.

Vandoorne leek de aangewezen persoon te zijn om Hamilton te vervangen. De voormalig McLaren-coureur heeft namelijk al wat ervaringen in de Formule 1 en is tevens reservecoureur bij Mercedes. Toch werd uiteindelijk George Russell de gelukkigste man op aarde die dit weekend in de dominantste auto mag stappen.

Stoffel Vandoorne op zijn Instagram stories

Net binnen