Gene Haas wilde Romain Grosjean niet meer sponsoren na zijn crash in Bahrein

Haas F1 Team

Gene Haas, teambaas en eigenaar van Haas F1 Team, zou Romain Grosjean gaan sponsoren in de IndyCar-series. Maar na de crash van Grosjean in Bahrein trok Haas zich ineens terug. Volgens de Amerikaan kon hij het niet over zijn hart verdragen dat hij Grosjean sponsorde.

De voormalig Formule 1-coureur ontsnapte nipt aan de dood, nadat hij vol in een vangrail knalde, tijdens de Grand Prix van Bahrein in 2020. De Fransman zat 30 seconden vast in een vlammenzee, waar hij wonderbaarlijk genoeg zonder grote verwondingen uitkwam.

Maar door de crash in Bahrein verloor Grosjean wel iets belangrijks: een sponsor. Gene Haas wilde Romain niet meer sponsoren tijdens zijn avontuur in de IndyCar.

“Hij(Grosjean, red.) vroeg of ik bereid was om hem te sponsoren in de IndyCar”, zo begint Haas tegenover RACER. “Daar stond ik positief tegenover, tot hij crashte in Bahrein. Ik was zo blij dat hij het overleefde, maar ik kon het niet meer aan om hem geld te geven zodat hij in een auto kan stappen.”

“Hij heeft een vrouw en drie kinderen. Ik zou er niet aan moeten denken om haar als weduwe te zien of dat zijn kinderen zonder vader moeten opgroeien. Ik heb Romain gezegd dat ik mijzelf terugtrok. ‘Blijf thuis, ik kan je hier niet meer mee helpen'”, zo sloot Haas af.