George Russell dankbaar: ‘Niemand kan Lewis vervangen, maar ik zal alles geven’

Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

Lewis Hamilton werd onverwachts positief getest op het coronavirus, hierdoor kan de coureur niet deelnemen aan de GP van Sakhir. George Russell is de man die de zevenvoudig wereldkampioen mag vervangen, en daar is de Brit erg dankbaar voor.

Hamilton mist aankomend weekend de tweede race in Bahrein na zijn positieve coronatest. Het was natuurlijk de grote vraag wie dan zijn stoeltje overnam bij Mercedes. Hoewel weinig mensen het zagen aankomen, mag Russell achter het stuurtje kruipen van de W11.

“Ten eerste wil ik het Williams-team bedanken voor deze kans. Ik draag dit weekend misschien wel een ander pak, maar ik blijf een Williams-coureur en zal mijn team met iedere stap blijven steunen”, begint Russell tegenover Formula1.com.

George Russell weet de afgelopen tijd indrukwekkende prestaties neer te zetten in zijn Williams, maar heeft nog altijd geen WK-punten kunnen scoren. Daar kan zondag zomaar verandering in komen.

“Niemand kan Lewis vervangen, maar ik zal alles geven. Het belangrijkste is dat ik hem een spoedig herstel wens. Ik zie dit als een kans om terug te komen als een betere coureur en Williams naar een hoger niveau te tillen. Ook wil ik Mercedes bedanken voor het vertrouwen in mij”, aldus de Williams-coureur die deze week even voor het grootste team racet.

Formule 2-coureur Jack Aitken neemt de plek van Russell over bij Mercedes. De Brit maakt dit weekend zijn debuut in de koningsklasse.

Net binnen