‘Hamilton negeert Russell sinds de Sakhir Grand Prix’ – Wolff reageert

Mercedes F1 Media

De Grand Prix van Sakhir in 2020, een bijzondere voor Mercedes. Een aantal dagen vóór deze race testte Lewis Hamilton positief op het coronavirus, waardoor George Russell zijn plek mocht innemen naast Valtteri Bottas. De jonge Brit kende een zéér indrukwekkend weekend en stond op het punt om de race te winnen.

Maar op dat moment ging het helemaal mis voor Russell. Tijdens een pitstop van Mercedes werden er verkeerde banden onder zijn W11 geschroefd, waardoor Russell nogmaals moest binnenkomen. Maar dat was nog niet alles, even later had de Brit ook nog een lekke band. De overwinning ging aan zijn neus voorbij.

Toch heeft het optreden van de Williams-coureur veel indruk gemaakt, niet alleen bij de fans. Volgens het Oostenrijkse SPORT24 AUTO is Hamilton geschrokken van de capaciteiten van Russell, waardoor hij heeft besloten om niet meer te praten met zijn landgenoot. Toto Wolff wordt hiermee geconfronteerd door het blad.

“Het is de eerste keer dat ik dit hoor. Maar hoe mijn rijders met elkaar omgaan is wel het laatste waar ik bezig mee ben. Ik kan mij voorstellen dat de competitie zo groot is tussen de twee, dat er spanningen zijn. De besten weten wanneer er goede aankomt en George is zo’n goede”, aldus Wolff.

This is the first time I’ve heard this. But the state of my pilots is the least of my worries. But I can imagine that, because the competition between the two is very big. The great ones sense when a good one is coming. And George is the next generation.