Helmut Marko baalt van fouten Red Bull in Bahrein: ‘Heeft Max de winst gekost’

©Red Bull Content Pool

Red Bull-adviseur Helmut Marko baalt als een stekker dat zijn team de openingsrace van het 2021-seizoen niet gewonnen heeft. Volgens de Oostenrijker lag dat niet aan de coureurs, Max Verstappen en Sergio Pérez, maar aan fouten van Red Bull zelf.

De race in Bahrein begon vóór de start al dramatisch voor Red Bull Racing, toen Sergio Pérez stil kwam te staan tijdens de opwarmronde. Dit betekende dat de Mexicaan vanuit de pitstraat moest starten, wat al knap was, aangezien iedereen dacht dat Pérez wel klaar zou zijn.

Maar dit zorgde er voor dat Pérez niet vooraan kon meestrijden met Verstappen en Mercedes. Hierdoor kon het Duitse team de undercut strategie toepassen bij Hamilton, die hierdoor de race won.

“We mogen van geluk spreken dat Pérez zo snel handelde, anders hadden we maar één auto in de race gehad”, begint Marko in gesprek met Sport24 Auto. “Waarom zijn auto uitviel is nog steeds een raadsel voor ons.”

Problemen bij Verstappen

Niet alleen Pérez kende problemen in Bahrein, ook Max Verstappen werd getroffen door pech. De Nederlander kreeg te maken met motorproblemen én een probleem met zijn differentieel. Volgens Ho-pin Tung zorgt dat laatste ervoor dat je meer wielspin krijgt en dus langzamer kan accelereren. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor meer bandenslijtage. 

“Na het probleem met Pérez kreeg Verstappen problemen met zijn motor. Dit kwam doordat het op zondag veel koeler was dan de rest van het weekend, daar hebben we niet goed op gereageerd”, aldus Marko.

Net binnen

Video. De board-radio van Max Verstappen na de kwalificatie in Spanje

Max Verstappen plaatste zijn RB16B op de tweede startpositie, tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Na zijn laatste ronde in Q3...

Video. Board-radio van Lewis Hamilton na zijn de honderdste pole position

Lewis Hamilton wist in Spanje zijn honderdste pole position uit zijn carrière te behalen. De Brit pakte zijn eerste pole in Canada 2007, waarna...

Jos Verstappen grapt over afwezigheid Jack Plooij: ‘Kan je niet nog een paar weekjes...

Het Ziggo Sport-team moest in Portugal in quarantaine gaan, nadat er een crewlid positief getest was op het coronavirus. Inmiddels mochten Olav Mol en...

Video. De reactie van Max Verstappen na de kwalificatie in Spanje

Max Verstappen is zeer tevreden met zijn tweede startpositie, na de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. De Nederlander mist pole op 36...