Hülkenberg krijgt opnieuw belletje van Szafnauer: ‘Ik zat gewoon koffie te drinken met vrienden in Keulen’

BWT Racing Point F1 Team

Nico Hülkenberg werd voor de tweede keer dit seizoen opgebeld door Otmar Szafnauer met de vraag of hij wilde invallen bij Racing Point. De coureur meldt zich even later op de Nürburgring en zegt dat het nog gekker was dan de eerste invalbeurt.

Lance Stroll voelde zich niet lekker en stapte daarom niet in de auto tijdens de derde vrije training. Opnieuw moest Racing Point zoeken naar een vervangende coureur en kwam weer uit bij de Hulk. Eerder dit seizoen viel hij al in voor Sergio Perez toen hij positief werd getest op het coronavirus.

Na de kwalificatie, waar hij helaas als laatst eindigt, meldt hij zich bij Jack Plooij en vertelt hij over de chaotische 4 uren. “Ik was gewoon koffie aan het drinken met vrienden in Keulen en toen belde Otmar op, hij zei: ‘Ja je moet even hierheen komen’. Het is moeilijk te geloven dat het weer zo gebeurt”, aldus Nico lachend.

Nico moest de beslissing snel maken en zei opnieuw ja toen hij gevraagd werd door de Racing Point-teambaas. “Tuurlijk is de keuze lastig, maar het is hetzelfde team als eerder dit seizoen en het is toch een kans voor mij. Aan het einde van de dag is dit mijn werk”, gaat de Duitser verder.

Hoewel de coureur achteraan de grid zal starten heeft hij het erg goed gedaan. Zonder enige voorbereidingen en gereden rondjes op het circuit zet hij desondanks een snelle tijd neer. Voor morgen is het plan van Nico om ‘gewoon te overleven en te doen wat hij kan’.

Net binnen