Hülkenberg neemt iedereen in de maling: ‘Ik heb inderdaad een nieuw contract getekend’

BWT Racing Point F1 Team

Veel Formule 1-liefhebbers hopen erop: de terugkeer van Nico Hülkenberg. Omdat Alexander Albon zijn stoeltje lijkt kwijt te raken, wordt er veel gespeculeerd over zijn vervanger. In een interview doet Nico een boekje open over zijn toekomst.

Vorig jaar moest Nico Hülkenberg afscheid nemen van de Formule 1, omdat hij ruimte moest maken voor Esteban Ocon bij Renault. Echter verscheen hij dit seizoen gewoon weer op de grid, de Duitser mocht namelijk drie weekenden invallen bij Racing Point toen beide coureurs het coronavirus opliepen.

Zonder enige trainingen stapte Hülkenberg na maanden in de Formule 1-bolide en zette hij indrukwekkende prestaties neer, deze zijn natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Nico’s naam wordt veel genoemd als het gaat om mogelijke vervanger voor Albon in 2021. In een interview met ServusTV praat hij over zijn toekomst in de koningsklasse.

Als hem de vraag gesteld wordt die iedereen wil weten: “Heb je al een contract getekend?”, antwoordt de goedlachse Nico: “Ja, dat heb ik gedaan”, gapt hij. De coureur heeft echter geen contract in de Formule 1 getekend, maar een nieuw hypotheek- en spaarcontract.

Als Hülkenberg serieus ingaat op de vraag zegt hij: “Er valt niets te melden. Het is momenteel even heel stil, alle berichten en speculaties rondom een eventueel contract zijn even gekalmeerd. Ik denk dat het nog wel even zal duren voordat er duidelijkheid is.”

Net binnen