F1 Nieuws

Internationale media zagen Max Verstappen niet als beste coureur in Frankrijk

Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen wist tijdens de Grand Prix van Frankrijk foutloos te blijven, terwijl titelrivaal Charles Leclerc de mist in ging. In ronde 18 pushte de Monegask te hard en belandde hij in de muur, waardoor hij moest toezien hoe Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap vergrootte tot 63 punten.

De Nederlander eindigde de race eenzaam vooraan, door een gat van 10 seconden te trekken richting Lewis Hamilton. Hamilton was op zijn beurt weer tien seconden eerder over de finishlijn dan teamgenoot George Russell, die in de laatste rondes voorbij wist te gaan aan Sergio Pérez. Carlos Sainz finishte de race als vijfde, na een knappe inhaalslag vanaf P19.

Waar Verstappen dus sneller was dan het complete veld (behalve Leclerc tot aan zijn fout), zien de Internationale media Verstappen niet als de beste coureur op Paul Ricard. Iedere race geven de media cijfers aan de rijders en in Frankrijk waren er twee coureurs beter dan Max, volgens die cijfers.

Carlos Sainz kreeg vanuit Auto, Motor und Sport namelijk een 10, vanuit Crash.net een 9.0, F1i.com gaf hem een 9.5 en Planet F1 beloonde Sainz met een 9.0. Het gemiddelde van de Spanjaard kwam hiermee op een 9.4 en daarmee werd Sainz gezien als dé ster van de race in Frankrijk.

Op de tweede plaats kwam Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen kreeg van Auto, Motor und Sport een 9.0, van Crash.net een 10, van F1i.com een 9.0 en ook Planet F1 gaf Hamilton een 9.0. Zijn gemiddelde was hiermee een 9.3, 0.1 minder dan dat van Sainz.

Daarna komt Max Verstappen pas op het lijstje. De Nederlander ging van start vanaf de tweede plaats en vond zichzelf na ronde 18 terug in de leidende positie. Deze heeft hij niet meer afgegeven en het gat naar Hamilton (10 seconden) werd door Verstappen 'gemanaged', omdat hij niet te veel wilde en mocht pushen.

Dit leverde Verstappen een 10 op van Auto, Motor und Sport. Crash.net, F1i.com en Planet F1 gaven de Nederlander allemaal een 9.0, waardoor zijn gemiddelde even hoog was als die van Hamilton: een 9.3.

Pérez en Leclerc zakken door de mand

Waar Sainz, Hamilton en Verstappen het geweldig deden in de ogen van de media, werden de optredens van Sergio Pérez en Charles Leclerc minder goed beloond. Pérez, de teamgenoot van Verstappen, eindigde de race op de vierde positie, nadat hij op de baan door zowel Hamilton als Russell én Sainz was ingehaald.

Dit zorgde ervoor dat de Mexicaan een 7.0 kreeg van Auto, Motor und Sport, een 6.0 van Crash.net, F1i.com gaf hem een 7.5 en Planet F1 gaf Pérez een 6.0. Hiermee kwam Pérez op plek tien in het lijstje.

Charles Leclerc, de man die vanaf pole de mist in ging, moest het doen met de zeventiende plaats. De Monegask werd hard aangepakt door Auto, Motor und Sport (6.0), Crash.net (4.0) en Planet F1 (5.0). Alleen F1i.com (7.5) vond Leclerc wél een goede race rijden.