Italiaanse pers: ‘Williams wordt een klantenteam van Alpine’

Williams F1 Media

Volgens het Italiaanse Gazzetta dello Sport staat er een grote verandering te wachten voor Williams. Het team wat onder leiding staat van het Amerikaanse Dorilton Capital, zou een overstap gaan maken van Mercedes naar Alpine, als klantenteam.

Op dit moment heeft Alpine (voorheen Renault) geen klantenteam onder zich, terwijl de talentenpool van Alpine zich steeds verder uitbreidt. Daarom wil het Franse team graag dat Williams hun motoren gaat kopen, zodat ze daar hun talenten kunnen stallen.

Voor Williams zou de stap ook gunstig kunnen zijn. Ondanks het gebruik van de sterkste motor van het veld, de Mercedes-krachtbron, lukt het Williams maar niet om van die laatste plek af te komen. Als ze gaan samenwerken met Alpine, en daarbij een soort ‘junioren-team’ worden, zal daar een flinke zak geld tegenover staan.

Dat geld kan Williams weer investeren in het Research & Development programma. Voor 2022 heeft het Britse team al een deal gemaakt met Mercedes, maar vanaf 2023 zou een overstap naar Alpine plaats kunnen vinden.