Jolyon Palmer: ‘Dan kan Verstappen in een andere bolide de Mercedessen ook bijhouden’

Red Bull Content Pool

Max Verstappen haalt ieder weekend alles uit de RB16, terwijl Alex Albon het lastig heeft in het middenveld. Komt het nou door de snelheid van Verstappen? Of is de druk voor Albon veel te hoog? Jolyon Palmer heeft daar het antwoord wel op.

Alexander Albon presteert ondermaats, waardoor hij op het punt lijkt te staan om zijn stoeltje bij Red Bull Racing te verliezen. Sergio Perez en Nico Hülkenberg komen veel naar voren als het gaat om mogelijke vervanger, maar kunnen zij wel tippen aan de snelheid van Verstappen? 

“Zodra Red Bull de keuze maakt om Albon te vervangen voor Perez of Hülkenberg, moeten ze zich afvragen of dit daadwerkelijk verbetering op zal leveren. Kunnen deze coureurs wel dichterbij komen dan Albon?”, begint Palmer in zijn column op BBC.

Als Albon momenteel echt op een goed niveau zit, dan kan Verstappen volgens Palmer de Mercedessen ook bijhouden in een andere bolide. “Als Red Bull nog steeds gelooft dat Albon snel genoeg is en dezelfde auto heeft als zijn teamgenoot, dan moet je nadenken of Verstappen ook in een Racing Point, Renault, McLaren of AlphaTauri de ‘Silver Arrows’ kan tippen”, concludeert Jolyon.

Net binnen