Lewis Hamilton riskeert straf; FIA onderzoekt ‘politiek statement’ shirt

Lewis Hamilton zit mogelijk in de problemen. Voor en na de race in Toscane droeg de Brit een shirt met daarop de tekst: ‘Arrest the cops who killed Breonna Taylor’. De FIA is hier niet van gediend, aangezien ze streng tegen ‘politieke statements’ zijn.

Breonna Taylor, een ambulanceverpleegkundige uit Louisville, werd op 13 maart doodgeschoten door drie agenten in burger, tijdens een huiszoeking. De Afro-Amerikaanse vrouw werd acht keer geraakt door politiekogels.

Achteraf bleek de huiszoeking op een compleet verkeerd adres te zijn gedaan. De eigenlijke verdachte in het onderzoek woonden 16 kilometer verderop. De agenten die verantwoordelijk zijn voor de dood van Taylor zijn nog niet opgepakt.

Hierdoor wilde Hamilton aandacht trekken voor deze misstand, maar de FIA steekt daar een stokje voor. Zij willen geen politieke statements hebben voor, tijdens of na de race, tenzij het wordt afgestemd met ze (zoals het ‘End Racism’ protest voor iedere race). De FIA kan Hamilton een straf geven als zij dit shirt zien als politiek statement.

Wordt vervolgd…

Net binnen