Lewis Hamilton wil in de Formule 1 blijven door Max Verstappen

Red Bull Content Pool

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft nog nooit zo’n zelfverzekerd gevoel in de auto gehad, als nu. Dat laat de Brit weten in gesprek met F1.com. Zijn eigen prestaties zijn hier natuurlijk een oorzaak van, maar ook de komst van Max Verstappen als directe concurrent geeft Hamilton energie om door te gaan.

De zevenvoudig wereldkampioen is dit jaar alweer 36-jaar geworden, waarmee hij ná Kimi Raikkonen en Fernando Alonso de oudste coureur op de grid is. Maar denken aan stoppen doet Hamilton zeker niet. Nu hij in een titelstrijd lijkt te komen met Max Verstappen, door velen gezien als de opvolger van Hamilton, heeft hij meer motivatie dan ooit.

“Elk jaar wordt er over mij gesproken”, zo begint Hamilton. “Men vraagt zich altijd af wanneer ik mijn piek bereikt heb en ik denk dat dat nu is. Max is het ook geweldig aan het doen, dus het gaat een super uitdagend seizoen worden. Ik moet alles en meer uit mijzelf halen om te blijven winnen (Hamilton won de eerste race in Bahrein). We houden bij Mercedes allemaal van een uitdaging, net als ik. Ik heb nog steeds liefde voor de sport”, aldus de Brit.