‘Lewis Hamilton zou Max Verstappen bij Mercedes nooit toelaten’

Red Bull Content Pool

Volgens Christijan Albers is de kans op een overstap naar Mercedes voor Max Verstappen vrij klein. Zolang Lewis Hamilton bij het Duits-Britse team rijdt, zal Verstappen op zijn beurt moeten wachten.

In 2016 nam Nico Rosberg afscheid van Mercedes en de Formule 1, nadat hij zijn eerste wereldkampioenschap binnen had gesleept. De strijd tussen Rosberg en Hamilton was bij tijden heftig en kostte Mercedes veel WK-punten. Alleen al in 2016 raakten de twee kemphanen elkaar in drie Grand Prix.

Sinds die tijd heeft Mercedes ervoor gekozen om Valtteri Bottas naast Lewis Hamilton te zetten. De Fin, die duidelijk snelheid mist ten opzichte van de zesvoudig wereldkampioen, wordt door Hamilton geprezen vanwege zijn ‘teamspirit’. Volgens Albers is dit ook gelijk de reden waarom Max niet bij Mercedes zal rijden, zolang Hamilton er zit.

“Ook al zou het stoeltje van Bottas vrij komen, zou Hamilton het nooit toelaten dat Max Verstappen dat stoeltje inneemt”, stelt Albers in de podcast van De Telegraaf. De voormalig F1-coureur verwacht een herhaling van een Hamilton-Rosberg-scenario als Max de overstap maakt!

Net binnen