Martin Brundle: ‘Max Verstappen heeft het zelfvertrouwen van Albon geknakt’

Red Bull Content Pool

Volgens Martin Brundle, commentator bij Sky Sports en voormalig F1-coureur, is Alex Albon al zijn zelfvertrouwen verloren. De reden hiervan: Max Verstappen. De Nederlander is een hel om als teamgenoot te hebben, zo ziet de Brit.

In zijn column voor Sky Sports kijkt Brundle terug op de Grand Prix van de Eifel, waar Alex Albon een verschrikkelijke race had. De Thai kwam slecht van zijn lijn, waarna hij twee setjes banden vernachelde, door beide keren een vlakke kant te remmen.

Ook botste hij tegen Daniil Kvyat op, die daardoor zijn voorvleugel verloor. Pierre Gasly had nog geluk dat hij Albon net kon ontwijken. De boardradio van Alex, ‘They race me so hard’, viel ook niet goed bij het F1-publiek.

“De klasse van Max heeft wederom het zelfvertrouwen van een teamgenoot kapot gemaakt. Alex Albon had een schokkende race in Duitsland, ik kan er niks anders van maken”, zo begint Brundle zijn column.

“Albon haalde een podium in Mugello, maar hij is zijn krediet daarvoor allang verloren. Hij heeft een lange weg te gaan om weer serieus genomen te worden door zijn engineers. Dat hij klaagde over de radio, dat de Alpha Tauri’s zo hard verdedigde, was ongelofelijk”, aldus de Brit.

Net binnen