Max over Jos Verstappen: ‘Ik ben hem eeuwig dankbaar’

Red Bull Content Pool

De weg van Max Verstappen richting de Formule 1 heeft zich vooral afgespeeld in de kartwereld. Daarin was de Nederlander ontzettend dominant, waardoor hij in veel grote Europese competities in actie kwam. Prachtig natuurlijk, maar het kost ook veel inspanning.

In het Ziggo Sport Formule 1 Café wordt een fragment getoond uit het interview tussen Max Verstappen en Edwin Evers. In dat segment heeft de 23-jarige Red Bull-coureur het over zijn vader, die altijd en overal voor hem klaarstond en altijd met hem meeging.

Vooral in Italië zitten de grootste en sterkste kartcompetities, waardoor Jos Verstappen veel met Max naar het Zuid-Europese land moest rijden. Iets wat Max nooit zal vergeten.

“Hij deed iets wat geen andere vader zou doen. Tussen 2009 en 2013 zijn we constant heen en weer gereden van en naar Italië in ons busje. Dat was gestoord, ik heb ontzettend veel respect voor mijn vader en wat hij heeft gedaan voor mij”, zo begint Max.

“Alleen onze vrienden, die in hetzelfde wereldje zaten, deden dat ook. Maar niemand komt bij hem in de buurt. Ik ben hem voor eeuwig dankbaar”, aldus de nu succesvolle Formule 1-coureur.

Trending

Net binnen