Max Verstappen kiest Nico Hülkenberg als teamgenoot bij Red Bull

Red Bull Content Pool

Alex Albon staat onder enorme druk bij Red Bull Racing. De Thai finishte tijdens de Grand Prix van Portugal op een teleurstellende twaalfde plek, terwijl teamgenoot Max Verstappen zijn negende podium van het jaar binnenhaalde.

De kans dat Albon vervangen gaat worden is groot. Qua snelheid mist Alex gemiddeld zo’n halve seconde tot een volle seconde per ronde op Verstappen. Als dit niet flink verbetert in Imola, verliest de Thai zijn zitje.

Als dat gebeurt, weten we voor 99% zeker wie er in de tweede Red Bull komt te zitten: Nico Hülkenberg. De Duitser heeft geen contract en liet in de invalbeurten in 2020 zien dat hij nog steeds erg snel is. Daarnaast kan hij het erg goed vinden met Red Bull-superster Max Verstappen.

Vooral dat laatste zou de doorslaggevende reden kunnen zijn. Helmut Marko heeft namelijk te kennen gegeven bij het Duitse RTL dat Red Bull luistert naar de mening van Max. Mocht Albon zijn stoeltje kwijtraken, dan wil Verstappen Hülkenberg naast zich hebben.

“We weten wat de voorkeur van Max is, dat hebben we hem op de man af gevraagd. Dat het een coureur is die ook Nederlands praat maakt voor ons niet uit. We spreken toch allemaal Engels binnen Red Bull”, aldus Marko.

Hiermee wordt duidelijk dat Verstappen zich hard heeft gemaakt voor Hülkenberg, die vloeiend Nederlands spreekt. De kans dat we de Hulk volgend jaar bij Red Bull zien, wordt steeds groter!

Net binnen