Max Verstappen: ‘Mijn vader zei altijd dat je je teammaat moet vernietigen’

Red Bull Content Pool

Dit seizoen krijgt Max Verstappen opnieuw een nieuwe teamgenoot bij Red Bull Racing. Sergio Perez neemt het stoeltje over van Alex Albon, die deel zal nemen in de DTM. Met deze nieuwe teammaat staat Max weer een nieuwe uitdaging te wachten.

Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly en Alexander Albon zijn allemaal al de teamgenoot van Max Verstappen geweest, en zij hadden het niet makkelijk. Ook de oud-teamgenoten van Sergio Perez hadden het lastig, want hij heeft ze allemaal het nakijken gegeven.

Dat is volgens de Nederlander een goede stap, hij heeft namelijk altijd het advies gekregen dat je je teamgenoten eerst moet verslaan. “Mijn vader zei altijd: ‘Je moet je teammaat vernietigen’”, wordt Verstappen geciteerd door Speedweek.com.

Met Perez in het team wordt het een spannende strijd. “Je moet sneller zijn dat je teamgenoot. Ik weet dat Sergio dat ook graag wil. Dat is alleen maar goed, want dit is de enige manier waarop je het team met beide auto’s naar voren kan brengen”, eindigt Max.

Net binnen