Max Verstappen over Red Bull-plan: ‘Ik heb het niet meer nodig’

Red Bull Content Pool

Red Bull Racing gaat de komende maanden beslissen of Alex Albon zijn zitje behoud voor 2021. Nico Hülkenberg en Sergio Pérez maken kans op het stoeltje en qua ervaring zouden ze Max Verstappen kunnen helpen, maar de Nederlander heeft dat niet nodig, zo merkt hij zelf.

Lange tijd wist Alex Albon niet het podium te bereiken met zijn Red Bull, waardoor de kritiek op de Britse Thai steeds groter werd. Nu hij in Toscane een derde plek wist veilig te stellen, laait de discussie weer op: wie moet er volgend jaar naast Verstappen zitten in de Red Bull.

Voor Max zelf maakt het niks uit. Hij merkt dat hij geen ervaren teamgenoot meer nodig heeft, zoals Daniel Ricciardo dat wel was. De Limburger heeft inmiddels zelf een goed idee van wat er van hem gevraagd wordt.

“Ik heb dat niet meer nodig. In mijn beginjaren was het misschien handig, maar nu weet ik zelf wat er moet gebeuren. Het maakt mij ook niet uit wie er naast mij zit, ik vind het allemaal goed. Ik versla ze toch wel”, knipoogt Verstappen tegenover het Oostenrijkse ORF.

Net binnen